Onze toekomst
Image default
Auto

Altijd vrolijk op weg met de Citroën Berlingo

De Citroën Berlingo leasen; een heel goed idee. Deze stoere, ijzersterke en betrouwbare bedrijfswagen is al jaren de favoriet van menig ondernemer. Je hoeft alleen nog je bedrijfsreclame erop te laten plakken en je bent klaar om aan het werk te gaan. Is het echt zo makkelijk? Jazeker, je kunt bij de meeste maatschappijen heel eenvoudig een leasecontract afsluiten. Denk er daarbij wel aan om de kleine lettertjes te lezen; aan het verbreken van een dergelijk contract zijn voorwaarden verbonden. Toch is het in de meeste gevallen voordeliger om een Berlingo te leasen dan te kopen.

Een aantrekkelijk idee

Het is fiscaal gezien heel handig om deze auto te leasen. Er is geen grote kapitaalinvestering voor nodig, je hoeft veel minder administratie bij te houden – dat doet de leasemaatschappij voor je – en ook de gebruiker worden veel administratieve zaken uit handen genomen. Als de auto stuk gaat, is vervangend vervoer snel geregeld. Ook heb je van tevoren een goed beeld van de kosten die je jaarlijks aan deze auto hebt en ben je altijd volledig verzekerd via de leasemaatschappij. Het enige wat je nog apart moet berekenen en betalen, zijn de brandstofkosten.

Let op

Hoewel je aan het eind van je contractperiode vaak een nieuwe auto mag uitkiezen, moet je wel goed weten wanneer dat precies zal zijn. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je hierover goede afspraken met de leasemaatschappij maakt. De Citroën Berlingo is een zeer betrouwbare auto, maar je moet soms wat moeite doen om een onderhoudsbeurt of reparatie te plannen als dit nodig is. Bovendien bouw je geen no-claim op bij je verzekering, wat je in latere jaren geld kan gaan kosten. Daarnaast wordt een leaseauto gezien als loon in natura, waardoor je inkomen vermoedelijk lager zal gaan uitvallen.

Voor meer info : Altijd vrolijk op weg met de Citroën Berlingo