Onze toekomst
Image default
Auto

Zakelijk een bestelwagen leasen

Wie aan een bestelwagen leasen denkt, denkt natuurlijk in de eerste plaats aan zakelijke toepassingen. Dit is ook logisch want het zijn vaak juist de ondernemers die hiervoor kiezen. Dit komt niet in de laatste plaats doordat het simpelweg in zakelijk opzicht een stuk gemakkelijker is om te leasen dan wanneer je een volledig wagenpark zou moeten aanschaffen. Denk alleen al aan alle taken rondom het beheer van het wagenpark die je uit handen kunt geven aan de leasemaatschappij. Het is daarom goed te begrijpen waarom dit ook zo vaak wordt gedaan. Bovendien zijn er ook heel veel andere voordelen te noemen aan deze werkwijze.

Geen merk, maar een model met zakelijk leasen 

Zakelijk te werk gaan betekent dat je het beste niet merk gebonden kunt zijn. Als ondernemer moet je zoeken naar de bestelwagen die het best aan de eisen die jij met jouw bedrijf stelt kan voldoen. Leasemaatschappijen opereren dan ook zeer zelden vanuit één merk, maar houden altijd alle opties open. Wanneer je een plan gaat maken om de ideale auto te vinden om als bedrijfsmiddel te dienen, dan zal je immers eerder naar het model dan naar het merk kijken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog een aantal andere zaken van belang. Denk bijvoorbeeld aan de service.

Onderhoud en hulp

Bestelwagens slijten en kunnen kapotgaan. Wanneer je de auto’s in eigen beheer zou hebben, dan zou dit bijna vanzelf al inhouden dat je dan dus ook vrij regelmatig met allerlei kosten geconfronteerd zou worden. Bovendien is het maar de vraag hoe snel je dit allemaal kunt oplossen als je het zelf moet doen. Werk je echter met een leasemaatschappij, dan is dit allemaal anders. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld zo dat je alle kosten al hebt laten opnemen in het leasebedrag. Voor bijvoorbeeld onderhoud komt dus geen extra rekening. Daarnaast bieden de maatschappijen altijd allerlei servicediensten, zoals bijvoorbeeld een pechhulp.

Voor meer info : Zakelijk een bestelwagen leasen