Onze toekomst
Image default
Auto

De beste prijs terugkrijgen voor je schadeauto

⭐⭐⭐⭐⭐ Schadeauto verkopen? Lees dan eens verder! Stel je eens voor: je hebt een aantal jaar een auto gehad, maar wilt deze nu eigenlijk verkopen omdat hij schade heeft. Je bent op zoek naar iets anders, bijvoorbeeld omdat je bent uitgekeken op dit specifieke model, of je hebt het vervoersmiddel eigenlijk helemaal niet meer nodig. Ook opslag kan een probleem zijn, bijvoorbeeld wanneer je verhuisd naar de grote stad. Welke stappen moet je zetten om je auto snel en voor een scherpe prijs te voorkomen. Boven alles; hoe kun je de beste prijs terugkrijgen voor je schadeauto, zonder dat je daar veel tijd aan kwijt bent?

 

✔️Check de marktwaarde van je schadeauto

Om te bepalen wat een goede prijs is, moet je weten wat je auto waard is. Die waarde hangt af van verschillende zaken. Zo speelt het merk van de auto een belangrijke rol. Afhankelijk van het merk en het model, kan een koper goed bepalen of de auto nog lang meegaat, of snel onderhoud moet krijgen. Ook de specificaties van de auto spelen mee. Heeft het exemplaar airconditioning, stuurbekrachtiging voor in de stad en hoe zit het met de airbags? Op het internet kun je lijsten vinden van de gemiddelde waarde van een bepaalde auto. Bedenk je goed dat deze lijsten niet universeel zijn. Ze geven slechts een indicatie en hebben het zeker niet altijd bij het rechte eind. Natuurlijk speelt de schade de grootste rol. In principe krijg je er altijd veel minder voor terug dan de goedkoopste versie die op internet wordt aangeboden. Daar moet je, afhankelijk van de schade, nog een flink bedrag vanaf tellen.

 

✔️Het omruilen van je auto

🚀 Wil je de beste prijs terugkrijgen voor je schadeauto? Dan kun je ook overwegen om deze om te ruilen. Dit kun je meestal doen bij de merkdealer bij jou in de buurt. Vaak krijg je dan een leuke korting op een nieuwe aanschaf. Aan de ene kant lijkt dit misschien niet de moeite waard. Je ontvangt het geld immers niet in cash, maar het dient als investering in een nieuw model. Toch is de korting die je kunt krijgen soms hoger dan de dagwaarde van de auto met schade. In dat geval kan het de moeite waard zijn om te investeren, zodat je daar later weer de vruchten van kunt plukken. Probeer tijdens het onderhandelen een eerlijke prijs af te spreken. Houd daarbij in het achterhoofd dat jij de dealer ook een plezier doet door een bestelling bij hem te plaatsen. De geboden korting mag dus best wel wat om het lijf hebben!

 

✔️Het veilen van je schadeauto

Tot slot is het ook mogelijk om je auto te veilen. Wil je zeker weten dat je de beste prijs terugkrijgt voor je oude auto, dan is dit vaak een zeer goede optie. Een veilingssite zet de auto online, zodat geïnteresseerde kopers een bod kunnen uitbrengen. Omdat afnemers tegen elkaar opbieden, kan de prijs flink stijgen. Wanneer er meerdere partijen interesse hebben, kun je in je handjes knijpen. Je mag dan rekenen op een leuke prijs. Op een site als besteautobod.be is een bod bovendien niet bindend. Dat wil zeggen dat je gerust eens kunt kijken voor welk bedrag je de schadeauto wilt verkopen. Vind je het geboden bedrag te laag, dan kun je dit altijd nog afwijzen!

Normale auto verkopen? https://www.autoverkopen24.be/

Voor meer info : De beste prijs terugkrijgen voor je schadeauto

Gerelateerde artikelen

Waarom kopen steeds minder mensen een nieuwe auto?

Raadpleeg het internet en bekijk lease pakketten

Een markt in opkomst