Onze toekomst
Image default
Bedrijven

Kwaliteit en ervaring bij Orfeo kliniek

Een afwijkende stand van de kaak geeft voor veel mensen vaak allerlei problemen; problematisch praten, eten, slikken, etc. Daarbij is het uiterlijk ook een belangrijke factor, waardoor patiënten er dubbel onder lijden. Met een chirurgische kaakcorrectie valt op beide gebieden een enorme verbetering te behalen.

Bij kinderen kan een afwijkende kaakstand goed worden behandeld met orthodontische technieken, omdat de kaak nog in de groei is. Bij volwassenen is dat anders; dan is alleen een chirurgische kaakcorrectie mogelijk.

Orfeo kliniek beschikt over veel ervaring en expertise met meer dan 50 behandelingen per jaar. Bij deze specialistische behandeling werken: mondhygiënist, fysiotherapeut, uw eigen tandarts, een kaakchirurg en orthodontist nauw samen om een goed resultaat te realiseren.

De totale behandeling duurt 18 maanden en bestaat uit een voor- en nabehandeling. Tijdens de voorbehandeling worden de boven- en ondertandboog op elkaar afgestemd en twee op elkaar passende tandbogen gemaakt. Vervolgens vindt de kaakoperatie plaats. Tijdens de orthodontische nabehandeling wordt om de optimale beet bereikt.  

Operaties aan de kaak vinden onder volledige narcose plaats. Tijdens de operatie, die een tot enkele uren duurt, wordt een snede in het bot gemaakt, zodat de kaak kan worden verschoven. Alles gebeurt vanuit de mond, hierdoor zijn geen littekens zichtbaar. Tijdens de operatie worden niet alleen de kaken verplaatst. Ook te veel zichtbaar tandvlees wordt omhoog gezet.

In sommige gevallen kan een afwijkende stand van de onderkaak worden gecorrigeerd door middel van een chirurgische kincorrectie.

Bij de Orfeokliniek is de kaakcorrectie een dagopname. Dezelfde dag kunt u alweer naar huis.De kaken worden niet verstijfd, waardoor u in de meeste gevallen kunt u uw mond al direct na de behandeling en beetje openen. Patiënten ervaren door de narcose weinig pijn. Wel is het gezicht eerst wat gezwollen, maar dat neemt na enkele dagen snel af. Ten slotte krijgt u speciale inlichting op gebied van voeding en verzorging om het genezingsproces zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Kijk voor meer informatie op Orfeokliniek.nl

Voor meer info : Kwaliteit en ervaring bij Orfeo kliniek