Onze toekomst
Image default
Groothandel

Koelcellen en de meerwaarde voor uw zaak

Als ondernemer met verse producten bezig? Dan kan u niet zonder één of meerdere koelcellen. Koelcellen zijn er in heel wat varianten, van de goedkopere vaste formaten tot het duurdere maatwerk. De kwaliteit van uw koelcel is ontzettend belangrijk, ze zorgen er immers voor dat uw producten langer goed blijven, wat heel wat scheelt in omzet. Maar wat typeert kwalitatieve koelcellen en hoe haalt u het onderste uit de kan? We geven wat tips.

Kwalitatieve koelcellen gaan tientallen jaren mee

Een koelcel vormt een investering, maar daar staat tegenover dat kwalitatieve koelcellen makkelijk tientallen jaren meegaan. Zeker wanneer u voor een geregeld onderhoud gaat en voorzichtig met de koelcellen omspringt, gaan ze jaren mee. Is er een technisch probleem, dan hoeft in het merendeel van de gevallen de koelcel niet in zijn geheel vervangen te worden, maar kan een technieker soelaas brengen. Ga ook steeds voor koelcellen met garantie.

Prijzen van koel- en vriescellen kunnen variëren

Uiteraard moet u uitkijken met spotgoedkope modellen, maar de prijzen van koelcellen durven al eens variëren. Een peperdure koelcel kopen is niet altijd beter en vaak hangt het simpelweg af van de noden die u heeft. Een investering in een koelcel verdient u vaak snel terug en wettelijk is het noodzakelijk om verse producten op een bepaalde manier en temperatuur gekoeld te bewaren. Koelcellen zijn dus in sommige gevallen simpelweg noodzakelijk om uw bedrijf te doen draaien.

Vandaag de dag zijn er heel wat verschillende merken van koelcellen op de markt en goed vergelijken loont altijd.

Let zeker op de isolatie

Een koelcel moet goed koelen en daarvoor is aardig wat energie nodig. Wilt u zich niet blauw betalen aan uw energieleverancier, dan opteert u maar beter voor een goed geïsoleerde koelcel. Vraag bij de aanschaf van uw koelcel of koelcellen dan ook altijd naar de isolatiewaarden. Naast voldoende isolatie is ook een goede koelgroep noodzakelijk. Vandaag de dag heeft iedereen de mond vol over duurzaamheid, dus hoe minder u verbruikt, hoe beter voor uw portemonnee en het milieu. Beter wat meer investeren in een goede isolatie om er achteraf de vruchten van te plukken.

Richt uw koelcellen optimaal in

Als u alles uit uw koelcellen wil halen, dan kan het handig zijn om deze goed in te richten. Houd de inhoud van uw koelcellen bij en richt deze eventueel in met rekken. Zo kunt u vlot werken, bent u geen overbodige producten aan het koelen en werkt u een stuk efficiënter. Een koelcel mag dan een noodzakelijk kwaad lijken, toch kunt u er meer rendement uit puren voor uw zaak.

https://www.noma.be/nl/producten/koelcellen-en-vriescellen