Onze toekomst
Image default
Gezondheid

De voordelen van intuïtief eten met behulp van een online diëtiste

Intuïtief eten is een eetpatroon waarbij je luistert naar je lichaam en de signalen die je lichaam afgeeft. Je volgt dus geen strikt door een diëtiste opgelegd dieet vol regels, maar luistert naar je gevoel. Je leert aan te voelen wanneer je honger hebt en wanneer je vol zit. Deze methode biedt diverse voordelen en een online diëtiste kan je hierbij helpen.

Minder stress

Voor veel mensen geeft eten stress, zeker wanneer ze een restrictief dieet volgen. Of wanneer ze juist in stressvolle periodes last hebben van eetbuien. Leren om intuïtief te eten met hulp van een online diëtiste kan hierbij helpen. Je hoeft geen calorieën te tellen waardoor je stress ervaart, maar luistert naar de lichamelijke signalen voor honger en verzadiging.

Betere relatie met je lichaam

Omdat je minder obsessief bezig bent met eten, ben je ook minder bezig met je lichaam. Je voedt je lichaam op de manier die het nodig heeft met de juiste hoeveelheid voedsel, waardoor je je lichamelijk beter voelt. Dit zorgt er ook voor dat je lekkerder in je vel zit en er minder focus op de vorm van je lichaam komt te liggen. Veel mensen voelen zich zelfverzekerder als ze leren intuïtief te eten.

Gezonde relatie met eten

Intuïtief eten betekent dat je minder bezig bent met eten. Je houdt niet exact bij wat je eet en er zijn geen soorten voedsel die ‘goed’ of ‘slecht’ zijn. Je leert om naar je lichaam te luisteren en te eten waar je op dat moment behoefte aan hebt. Dat zorgt voor een gevarieerd eetpatroon en een gezondere relatie met voedsel.

Schakel een online diëtiste in

Ben je geïnteresseerd in intuïtief eten? Dan schakel je een online diëtiste in die je hierbij kan helpen. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Liever Eten in Borgerhout. Deze professional werkt met een wetenschappelijk onderbouwde methode om je relatie met voeding en je lichaam te verbeteren.

https://www.lievereten.be/