Onze toekomst
Image default
Aanbiedingen

Vijf redenen waarom crypto’s ook voor retailers ideaal zijn

Vijf redenen waarom crypto’s ook voor retailers ideaal zijn

 

Als jij een (web)winkel hebt, of je verleent diensten aan mensen over de hele wereld, dan sta je voor de keuze om cryptocurrency’s aan je betaalmethoden toe te voegen of niet. Ook al is de koers erg instabiel en lijkt het risicovol om hierin te investeren, er zijn een aantal redenen waarom dit het moment is om crypto’s te accepteren.

    1. Goedkoop

Transacties met cryptocurrency’s zijn gratis of kosten erg weinig. Door deze digitale valuta’s te accepteren hoef je geen geld te betalen voor het gebruik van een pinautomaat of een bankrekening. Het is dus goed mogelijk dat je geld bespaart.

    1. Snel

Het geld dat betaald moet worden staat meestal direct in je wallet en zo niet, dan is het er bijzonder snel. Er zijn geen openingstijden voor banken waarmee je te maken krijgt en het geld kan niet ergens blijven hangen. Je geeft de klant een QR code en de transactie kan in seconden worden voltooid.

    1. Geen wisselkoers

Vooral als je online diensten aanbiedt aan klanten over de hele wereld is het bijzonder handig dat er bij crypto’s geen grenzen en wisselkoersen meer zijn. Van iemand uit Rusland kun je exact hetzelfde bedrag vragen als van iemand in Brazilië, want er is maar één valuta.

    1. Een groter publiek

Er zijn steeds meer mensen die crypto’s aan schaffen via een exchange zoals Bitvavo. Door deze betaaloptie aan te bieden kun je je doelgroep vergroten en geef je klanten een alternatieve betaalmethode.

    1. Een stijgende koers

Het is inderdaad zo dat de koers voor crypto’s erg wisselvallig is, maar over het algemeen zit er op de lange termijn een stijgende lijn in. Bewaar je je crypto’s, dan is er een goede kans dat je ze in een aantal jaar met winst weer kunt verkopen. Het is dus niet alleen een nieuwe betaalmethode, maar ook een investering.

https://bitvavo.com/nl