Onze toekomst
Image default
Aanbiedingen

Hoe krijg je een credit card?

Het verkrijgen van een goedkope creditcard is tegenwoordig steeds makkelijker. Bijna alle banken bieden wel een creditcard aan. 

 

De eerste stap in het verkrijgen van een creditcard is zelf vergelijken welke creditcard u wilt. Creditcards kunnen namelijk verschillen in prijs, bestedingslimiet en voorwaarden. Nadat de keuze gemaakt is, kan de kaart aangevraagd worden bij de website van een creditcard aanbieder. Dit kan Card Services (ICS), American Express, maar ook je eigen bank zijn. 

Vervolgens worden er verschillende gegevens gevraagd tijdens het aanvraagproces. Ook wordt er gekeken of u een creditcard mag aanvragen. 

 

Hoe wordt een creditcard geleverd en wat kost het?

Wanneer je de creditcard hebt aangevraagd, wordt het via de post opgestuurd. Vanwege veiligheidsredenen wordt de pincode vaak eerder bezorgd dan de kaart zelf. 

Om de kaart te kunnen gebruiken, moet het eerst geactiveerd worden. Hiervoor moet worden ingelogd op de site van de creditcard uitgever. Daarna moet je identiteit geverifieerd worden, waarna de kaart geactiveerd wordt. 

 

De kosten van een creditcard lopen op van €10 tot meer dan €100 per jaar. In de meeste gevallen geldt dat hoe duurder de kaart, hoe hoger de bestedingslimiet. Daarnaast zijn de aangeschafte producten vaak langer na aankoop verzekert wanneer je een duurdere creditcard hebt. 

 

Het aanvragen van een creditcard met een negatieve BKR

Wanneer u een negatieve BKR notering heeft, wordt de creditcard aanvraag vaak geweigerd. Er wordt namelijk vrijwel altijd een BKR toetsing verricht bij de aanvraag van een creditcard. Het is wel mogelijk om weer in aanmerking te komen voor een creditcard wanneer alle betalingsachterstanden weggewerkt zijn en de BKR notering ongedaan is gemaakt. 

 

Vaak is er wel een inkomenseis gebonden aan de aanvraag van een creditcard; je kunt dus een creditcard aanvragen wanneer je inkomen hoog genoeg is. Daarnaast is de maximale opname hoger wanneer u een hoog inkomen heeft. 

 

De voordelen van een creditcard

Een creditcard heeft verschillende voordelen. Ten eerste wordt de creditcard beschreven als het meest veilige betaalmiddel voor online aankopen. Dit komt doordat er in veel gevallen een verzekering is gebonden aan de creditcard. Wanneer het product niet geleverd wordt, niet functioneert naar behoren, een namaakproduct geleverd wordt of wanneer u het product zelf bijvoorbeeld laat vallen, komt u in aanmerking voor een automatische verzekering. 

 

Daarnaast geeft een creditcard de mogelijkheid om het verschuldigde bedrag in meerdere termijnen af te lossen. Op die manier kan er een grotere uitgave gedaan worden, zonder dat daar op dat moment het geld voor is. Hier hangt wel aan vast dat er rente betaald moet worden over het geleende bedrag. 

 

Creditcard gebruiken in het buitenland

Daarnaast wordt een bankpas vaak niet wereldwijd geaccepteerd. Vooral buiten Europa is het vaak lastig om met een bankpas te betalen. Een creditcard wordt wel wereldwijd geaccepteerd en dus is het verstandig om een creditcard mee te nemen op reis. Daarbij is het vaak ook niet mogelijk om bij een buitenlandse website te betalen met een bankpas. Met een creditcard is het wel mogelijk om bij dit soort sites te betalen. 

 

Ook bij het huren van een auto of het boeken van een hotel wordt een creditcard vaker geaccepteerd. Dit komt doordat het desbetreffende bedrijf dan de mogelijkheid heeft om een extra bedrag als borg af te schrijven, mocht er iets kapot gaan aan de auto of hotelkamer.