Onze toekomst
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies ik het juiste type corrigerend ondergoed?

Er zijn tegenwoordig steeds meer vrouwen die kiezen voor corrigerend ondergoed. Wanneer je dit onder je kleding draagt, valt het net wat mooier en soepeler. Er zijn veel mogelijkheden als het om corrigerend ondergoed gaat, maar wat is corrigerend ondergoed nou precies? Corrigerend ondergoed, ook wel shapewear genoemd, is ondergoed die je er slanker en strakker uit laat zien in je kleding. Shapewear kan helpen de plekken waar jij onzeker over bent weg te werken. Let bij het aanschaffen van corrigerend ondergoed wel op wat past bij jouw figuur.

 

Welk type corrigerend ondergoed past bij mijn figuur?

 

Bij het aanschaffen van corrigerend ondergoed kun je op twee manieren keuzes maken, namelijk: keuze op basis van je figuur of een keuze op basis van specifieke probleemzones. Wanneer je op basis van je figuur kiest, zijn er vier standaard figuren waar onderscheid tussen gemaakt wordt. Dit zijn: het rechte figuur, het zandloperfiguur, het peerfiguur en het appelfiguur.

 

Het rechte figuur

Wanneer je schouders, middel, borst en heupen rond dezelfde grootte zijn, dan heb jij waarschijnlijk een recht figuur. Een probleemzone voor een recht figuur is bijvoorbeeld dat je weinig tot geen rondingen hebt en jouw taille ontbreekt. Corrigerend ondergoed dat hier goed bij past is een long-legbroekje met hoge taille en een corrigerende body met pijpjes.

 

Het zandloperfiguur

Wanneer je schouders en heupen ongeveer op dezelfde breedte zijn, maar je hebt een duidelijke taille, dan heb jij waarschijnlijk een zandloperfiguur. Een probleemzone voor een zandloperfiguur kan zijn dat je graag je silhouet wilt gladstrijken zodat de verhoudingen mooi overeenkomen. Corrigerend ondergoed dat hier goed bij past zijn corrigerende onderjurkjes en corrigerende body’s met pijpjes.

 

Het peerfiguur

Wanneer je heupen breder zijn dan je schouders, dan heb jij waarschijnlijk een peerfiguur. Eén van jouw sterkste kanten is daardoor waarschijnlijk jouw slanke taille. Een probleemzonde voor een peerfiguur is vaak het extra gewicht op de heupen, billen en dijen. Corrigerend ondergoed dat hier goed bij past is een long-legbroekje met hoge taille en een corrigerend jurkje.

 

Het appelfiguur

Wanneer je schouders en heupen ongeveer dezelfde grootte hebben, dan heb jij waarschijnlijk een appelfiguur. Een veelvoorkomende probleemzone voor een appelfiguur is het extra gewicht rondom de buik en taille. Corrigeren ondergoed dat hier goed bij past is een taillevormer, een corrigerende string of een corrigerende top.

https://www.sliponline.be/