Onze toekomst
Image default
Onderwijs

Hoe vind je een geschikte Christelijke middelbare school

Het kiezen van een geschikte middelbare school kan voor veel ouder, maar natuurlijk ook kinderen een flinke uitdaging zijn. Afhankelijk van welk studieadvies ze hebben gekregen, zitten ze toch gemiddeld minimaal 4, 5 of 6 jaar op deze middelbare school. Des te belangrijker dus dat ze zich er prettig voelen en dat ook de afstand enigszins overbrugbaar is. Aangezien we in Nederland wonen en het hier nog wel eens kan regenen, is het wel zo prettig dat ze niet iedere dag een uur hoeven te fietsen en dat ook het openbaar vervoer tot de mogelijkheden behoort. Om je een idee te geven hoe jij een goede Christelijke middelbare school uit kunt zoeken, hebben we een aantal tips voor je.

 

Verschillende soorten scholen

Wanneer je expliciet op zoek bent naar een Christelijke middelbare school voor je kind, dan is de keuze natuurlijk een stuk makkelijker, dan wanneer je geen bepaalde voorkeur hebt. Zo kun je dus vaak al een deel van de scholen afstrepen, waardoor je meer tijd hebt om je volledig te kunnen focussen op de scholen die wel voldoen aan de door de ouders gestelde eisen. Op het moment dat je een selectie hebt gemaakt, is het goed je alvast te verdiepen in de website van de verschillende scholen, zodat je een idee hebt wat er allemaal mogelijk is.

 

Ga naar een open dag

Scholen bieden vaak jaarlijks op verschillende momenten open dagen aan. Dit is het perfecte moment om de desbetreffende school eens te bezoeken. Zo kun je niet alleen kijken wat er binnen de muren van deze school te zien is, maar kun je ook in gesprek met bepaalde leraren van deze Christelijke middelbare school om eventuele vragen te stellen die je voor jezelf na aanleiding van je bezoek aan de website hebt opgeschreven. Dit zorgt ervoor dat je een goed beeld kunt vormen van hoe deze school is en wat je ervan kunt verwachten. Laat dit vervolgens even op je inwerken en praat er ook over met elkaar.

 

Laat je niet leiden door je kinderen

Uiteraard is het ook belangrijk wat je kind vindt, maar waak ervoor dat je kind de keuze maakt op basis van bijvoorbeeld een vriendje of vriendinnetje die naar een bepaalde school toe gaat. Dit komt namelijk vaker voor dan je denkt en kan voor ontzettend veel problemen zorgen. Stel je voor dat de vriendschap na enkele maanden op de Christelijke middelbare school toch niet zo sterk blijkt als op de basisschool, dan kan dit een flinke streep door de motivatie van je kind zijn. Zorg er daarom dus ook voor dat je niet alleen afgaat op meningen van anderen, maar ook zelf op onderzoek uit gaat. Bezoek dus een open dag en ga het gesprek aan met de verschillende leraren op deze school. Alleen dan kun jij voor jezelf een goed beeld vormen van de werkelijkheid en een keuze maken die is berust op feiten.