Onze toekomst
Image default
Bedrijven

Advies voor het uitzoeken van een grafmonument

Het uitzoeken van een grafmonument betekent voor u de laatste plek van uw geliefde inrichten. Hiervoor is het belangrijk om de juiste keuzes te maken zodat u met een goed gevoel deze periode inluidt. We adviseren u graag door in deze blog het proces te beschrijven waarmee u een wens omzet in iets tastbaars.

We gaan het hierdoor hebben over waar het startpunt ligt, waar u inspiratie vandaan haalt, een model uitkiest en afspraken inplant voor het moment van plaatsing. Kortom, u wordt volledig voorgelicht en zult beginnen aan een hoofdstuk waarin de makers herinneringen voegen in een unieke grafsteen.

Oriënteren

We raden u eerst aan om de showroom te bekijken op onze website. Aangezien u daar kennismaakt met de verschillende stijlen die tegenwoordig een begraafplaats vormen. U ziet daardoor wat er mogelijk is om uw verwachtingen te vertalen naar een concept.

De mooiste werkwijzen vinden plaats door een open houding aan te nemen tegenover de mogelijkheden. Omdat u hiermee elke optie aanschouwt en een lijstje in uw hoofd opstelt waardoor het vanzelf makkelijker is om een vormgeving aan te wijzen dat het uitgangspunt is om daarna de volgende fase te betreden, waarin u met een ontwerper van gedachten wisselt.

Uitstippelen

Samen met een deskundige start u een gesprek om aan de hand van materiaal, afbeeldingen en symbolieken een opzet te schetsen waaraan u eenvoudig het totaal plaatje verder bepaalt.
Een expert is van alle markten thuis, dus wees nieuwsgierig, denk hierbij aan vragen stellen, ideeën opwerpen en structuren naast elkaar leggen. Want een kenner begrijpt dan welke voorwaarden behoren tot uw ideale plaatje. Hij verbindt allerlei verbanden en doet voorstellen om richting een eindoordeel te werken. Dit is slechts een moment in de voorbereiding. U zit in het rouwproces en hierom geven we u de ruimte voor definitieve beslissingen.

Keuze

De meeste begraafplaatsen hanteren een termijn van minimaal een jaar voor het installeren van een grafsteen. Hierdoor hoeft u zich niet gehaast te voelen om achter een beslissing staan. We ondersteunen u vlot door u te informeren over eventuele toevoegingen aan een grafsteen. Samengevat, er is genoeg tijd om te besluiten: daarvoor kies ik. Laat u daarom door ons team bijpraten over de werking van materialen, hoe een vorm tot zijn recht komt en wat voor effect de symbolen met zich meedragen. Aangezien het eindresultaat op deze manier automatisch rolt vanaf de tekentafel naar een uitkomst met uw inspraak.

Samenwerking

Ons uitgangspunt is dat u de beste ondersteuning krijgt. Hiervoor zijn we op elk tijdstip bereikbaar om uw vragen te beantwoorden, met u mee te denken over praktische zaken als een aanvraag doen, Bovendien stopt een overeenkomst niet nadat we de grafsteen plaatsen. Dat komt doordat we een garantie overhandigen van 25 jaar voor onder andere het herstellen van scheuren of ontstaande fouten. Daarnaast is er een garantie van 10 jaar op het verweken van kleurenfoto’s. Met deze zekerheden kunt u ervan uitgaat dat een graf nooit verloederd en de uitstraling blijft houden die u uitzocht tijdens de overleggen.

Expertise

Dankzij een lange ervaring in dit vak kunnen we uw aanmelding oppakken en ermee aan de slag gaan. Tevens bestaat ons aanbod uit uiteenlopende thema’s, met als gevolg dat de verzoeken uitgroeien tot een ontwerp waar uw herinneringen, liefde en verbondenheid in terugkomen.
Verder werken we niet volgens de standaard werkuren, daardoor bereikt u ons sneller, waarmee het contact een feit is.

Tot slot verwijzen we naar in wat voor stappen u een grafsteen creëert om de geliefde te eren. Surf naar de website van Anders Gedenkmonumenten en we ontvangen u om gezamenlijk uw vraagstelling te voltooien met een uitwerking van persoonlijke aard.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/grafmonumenten