Onze toekomst
Image default
Tuin en buitenleven

Waarom iedereen moet kiezen voor houten tuinhuisjes

Er is momenteel een breed scala van tuin/ schuur woningen beschikbaar in een verscheidenheid van maten, materialen en kleuren op de markt. Hout is, naar onze mening, het ideale materiaal voor tuinhuisjes en woningen. Heeft u twijfels? Er zijn talloze redenen om voor tuinhuizen van Douglas hout te kiezen, maar deze drie zijn de meest dwingende.

Voordelen van houten constructies

Gezondheid en milieu

Hout is een natuurlijke, milieuvriendelijke grondstof die niet alleen geen gevaarlijke verbindingen produceert, maar ook helpt om verontreinigende stoffen in de lucht te neutraliseren. Kies voor de meest milieuvriendelijke houthandel in Nederland, Houthandel Roosendaal.

Wanneer niet hout, maar een materiaal als plastic wordt verhit, stoot het niet alleen gevaarlijke verbindingen uit die schadelijk zijn voor de mens, maar het wordt ook zachter of vervaagt. Vanuit ecologisch en milieuoogpunt is geen enkel ander materiaal te vergelijken met hout. Omdat bossen voortdurend worden aangevuld, wordt de milieuschade tot een minimum beperkt en worden materialen (afval) die overblijven van het productieproces van huisjes gerecycleerd.

Hoewel houten gereedschap- en opslaghuisjes niet bedoeld zijn voor menselijke bewoning, garanderen hun kwaliteiten dat ze in elk seizoen comfortabel te gebruiken zijn: bij warm weer zal het huisje minder opwarmen dan metalen of plastic huisjes, en bij koude zal het warmer zijn (door de slechte thermische geleiding).

Eenvoudig te monteren, demonteren en verplaatsen

Houten gebouwen worden opgetrokken volgens de methode van de kruis- of paneelbouw. Dit soort huisjes kan gemakkelijk worden opgetrokken en gedemonteerd en indien nodig naar een nieuwe plaats worden overgebracht. Ze zijn lichter en “flexibeler” te verplaatsen dan metalen of betonnen constructies. Een tuinhuisje met veranda moet worden geïnstalleerd op een speciaal geconstrueerde basis, hoewel de basis niet bijzonder duur of stevig hoeft te zijn vanwege de lichtheid en elasticiteit van het hout. Omdat het huisje licht is, deukt het niet gemakkelijk in en is het niet vatbaar voor vervorming van de basis. Omdat deze woningen als eenvoudige structuren worden beschouwd, zijn er geen specifieke bouwvergunningen voor nodig.

Een all-time favoriet

Douglas hout uit Roosendaal is een populair natuurlijk bouwmateriaal dat nooit uit de mode is gegaan, en zijn populariteit zal waarschijnlijk niet afnemen. Houten constructies kunnen worden aangepast aan elke omgeving. Onbehandelde dennen/ sparren loodsen zijn licht van kleur en moeten worden behandeld om langer mee te gaan. Als u de natuurlijke houtkleur wilt behouden, kunt u het eenvoudig impregneren. Als u wat kleur wilt toevoegen aan uw erf of tuin, kunt u het schilderen in elke kleur die u maar wilt. In elk erf of tuin zal een grijs huis in Scandinavische stijl met witte luiken, borders en voegen er uitstekend uitzien.

https://www.deoudestee.nl/