Onze toekomst
Image default
Particuliere dienstverlening

Uw huis verkopen zonder makelaar, het kan op deze manier

Het is fijn om een eigen huis te bezitten, u hebt dan de zekerheid dat u altijd op deze plek kunt blijven wonen en bovendien kan het verkopen van uw huis jaren later veel geld opleveren. Wel is het belangrijk om stil te staan bij welke handelingen er moeten worden verricht bij de verkoop van uw woning. Daarnaast is het aangewezen om te inventariseren welke mogelijkheden er zijn voor het verkopen van uw woning. Er wordt vaak gedacht dat het hierbij noodzakelijk is om een makelaar in te schakelen, maar uw huis verkopen kan ook zonder tussenkomst van een makelaar.

Een huis verkopen zonder makelaar, hoe gaat dit in zijn werk?

Bij het verkopen van een woning is het gebruikelijk om een makelaar in te schakelen. Echter, er zijn verschillende manieren waarop uw huis verkocht kan worden zonder tussenkomst van een makelaar. Allereerst zou u ervoor kunnen kiezen om alle taken van een makelaar zelf op u te nemen. Het is dan bijvoorbeeld noodzakelijk om zelf een opendeurdag te organiseren. Mensen die interesse hebben in uw woning willen logischerwijs met eigen ogen zien in welke staat deze is. Dit is niet de enige taak waar u mee te maken krijgt wanneer u uw woning wilt verkopen zonder een beroep te doen op de diensten van een makelaar. U zult onder andere een notaris moeten vinden die de koop officieel kan maken. Wilt u uw huis verkopen zonder makelaar, maar ook zonder al te veel moeite te doen? Dan is het aangewezen om op zoek te gaan naar een bedrijf dat uw woning wil kopen. 

Uw woning verkopen aan een bedrijf

Het klinkt misschien vreemd om uw woning te verkopen aan een bedrijf, maar dit kan zeer prettig zijn. Er zijn namelijk bedrijven die woningen van particulieren opkopen. Dit kan verschillende doeleinden hebben. Het is fijn om uw woning op deze manier te verkopen, want u hoeft hier zelf relatief weinig tijd en moeite in te steken. U moet zelf contact leggen met het bedrijf in kwestie. Verder zullen vrijwel alle taken worden uitgevoerd door dit bedrijf. Bovendien zijn veel taken die bij de ‘traditionele’ manier van het verkopen van woningen noodzakelijk zijn, niet nodig bij het verkopen van uw woning aan een bedrijf. Het bezichtigen van de woning kan in enkele uren gebeurd zijn, net als het maken van afspraken over de koopsom. Hierdoor kost het verkopen van uw woning u zo min mogelijk tijd en moeite

Voordelen van het verkopen van uw woning aan een bedrijf

Als u ervoor kiest om uw huis te verkopen aan een speler zoals hierboven beschreven, brengt dit verschillende voordelen met zich mee. Allereerst is het zo dat u zelf geen kosten maakt voor het verkopen van het huis. U hoeft enkel een afspraak te maken over de prijs en de overeenkomst die is opgesteld door de notaris te ondertekenen. De notariskosten zijn altijd voor de koper, dus hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Ook de kosten van het opknappen of schoonmaken van de woning komen in veel gevallen niet op uw bord. Normaliter worden deze betaald door het bedrijf dat uw woning koopt. Als uw woning momenteel niet in een goede staat is, is dat ook geen probleem. Voor een bedrijf dat vastgoed opkoopt, kan het ook aantrekkelijk zijn om woningen te kopen die nog opgeknapt dienen te worden.

https://www.sneluwhuisverkopen.be