Onze toekomst
Image default
Winkelen

Trouwringen in goud of zilver?

Wie binnenkort in het huwelijksbootje stapt, gaat eerst op zoek naar een mooie set trouwringen. Er zijn zowel zilveren als gouden trouwringen verkrijgbaar. Maar welk materiaal is nu de beste keuze? Er valt voor beide wat te zeggen. Hier is een beknopte samenvatting:

Waarom gouden trouwringen kiezen?

Wanneer we koppels vragen naar de reden waarom ze een gouden trouwring kozen, krijgen we meestal als antwoord dat het een traditie is. Gedurende verscheidene decennia is het de gewoonte om een ring in goud te kiezen. Goud is namelijk een edelmetaal met een luxe uitstraling. Het past dus perfect bij een speciale gelegenheid zoals een huwelijk. Voor wie een trouw wil met alles op en aan, is goud dus een uitstekende keuze.

Andere mensen zien dit gouden juweel als een investering. Goud is een metaal dat op lange termijn goed haar waarde behoudt. Kijk maar naar het aantal personen die beleggen in goud. Deze trouwringen worden dikwijls doorgegeven aan toekomstige generaties. 

Waarom zilveren trouwringen kiezen?

Een klein deel van de mannen en vrouwen die gaan trouwen, kopen een set zilveren trouwringen. Er zijn twee redenen waarom ze dit doen. Enerzijds omwille van het budget. Zilver is een beetje goedkoper dan goud. Je bespaart al gauw een paar honderden euro’s. Wie budgetvriendelijk wil trouwen kan dus kiezen voor dit edelmetaal. 

Daarnaast is er nog het ‘fashion’ aspect. Zilveren ringen kan je makkelijk combineren met andere zilveren juwelen zoals oorbellen, armbanden of halskettingen. Dat maakt ze veelzijdiger tijdens het samenstellen van de perfecte look. Zilver is immers tijdloos. 

Al gedacht aan een combinatie?

Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Dat is helemaal niet erg, want tegenwoordig zijn er zelfs trouwringen die goud en zilver combineren. Ze zijn ideaal voor wie op zoek is naar een uniek ontwerp. Hiermee krijg je gegarandeerd jaloerse blikken van andere koppels.