Onze toekomst
Image default
Winkelen

Prachtige gouden trouwringen

 

 

De meeste echtparen dragen gouden trouwringen. Dat komt omdat deze ringen zowel prachtig als tijdloos zijn. Ze kunnen altijd gedragen worden en zullen nooit minder modieus worden. Ze zijn klassiek en hebben een lange geschiedenis. Het is een bekend symbool over de hele wereld en wordt door elk echtpaar met veel trots gedragen.

Goud en de mens

Het edelmetaal goud wordt door de hele geschiedenis veel gebruikt en gekoesterd. Al sinds goud voor het eerst ontdekt werd maken we er sieraden van. Ook in de meeste grote wereldreligies speelt goud een belangrijke symbolische rol. Tegenwoordig zijn gouden trouwringen het meest bekende sieraad waarin dit edelmetaal is verwerkt. De eenvoud hiervan is gekenmerkt door tijdloze elegantie en wordt gezien als het symbool van verbintenis en trouw tussen twee geliefden. Over het algemeen zijn gouden trouwringen voor mannen wat breder dan die voor een vrouw.

Veel verschillende soorten

Omdat gouden sieraden al eeuwen lang vervaardigd worden, is het natuurlijk niet gek dat er veel verschillende soorten en stijlen verkrijgbaar zijn vandaag de dag. In de eerste plaats uiteraard het aantal karaats. Hoe meer karaats, hoe zwaarder het goud en hoe hoger de waarde. Maar dat is niet het enige. Ook worden gouden trouwringen versierd met diamanten. Dit kan zijn met één solitaire diamant, of met allemaal kleine diamantjes langs de rang van de ring. Een andere mogelijkheid is om gouden trouwringen te laten graveren, bijvoorbeeld met een naam of de trouwdatum.

Een combinatie van twee soorten edelmetaal behoort ook tot de mogelijkheden. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een trouwring van goud gecombineerd met platina. Hier kan vervolgens ook nog een diamant op gezet worden. De keuzes zijn bijna eindeloos. Wanneer je dus op zoek bent naar een gouden trouwring, stop dan pas met zoeken als je de perfecte ring hebt gevonden.

Volgende generatie

Waar veel mensen niet aan denken wanneer ze gouden trouwringen kopen, is dat dit waardevolle sieraad misschien wel doorgegeven wordt aan hun kinderen. Goud is bijna onverwoestbaar en als het goed onderhouden wordt, dan zal het voor altijd mooi blijven. Het kan een prachtig gebaar zijn om gouden trouwringen door te geven aan je kinderen. Trouwen blijft toch een familiegebeurtenis, en op deze manier wordt het nog bijzonderder gemaakt.

Een goede keuze

Kortom, het huwelijk beginnen met gouden trouwringen is altijd een heel verstandig besluit. Naast dat goud er mooi uitziet, heeft het een klassieke uitstraling die goed bestand is tegen de tand des tijds. De ring kan zo veel of zo weinig gepersonaliseerd worden als je zelf wilt, zodat je altijd precies de gouden trouwringen kunt kopen die jij wilt. Bekijk daarom goed alle mogelijkheden en ga in overleg met je partner, want het kopen van een gouden trouwring moet niet te overhaast gedaan worden. Het moet namelijk voor vele jaren gedragen worden.