Onze toekomst
Image default
Sport

Personal trainer worden in België

U houdt ervan met iedereen een praatje te maken, u vindt het leuk mensen te motiveren en te helpen bij het behalen van uw doelen, u heeft passie voor sport en draagt deze passie graag over aan andere mensen en u heeft altijd een enthousiaste uitstraling. Dan beschikt u over alle kwaliteiten die u nodig heeft om personal trainer te worden en kunt u zich geen vandaag nog inschrijven. Er zijn uiteraard wel een aantal dingen waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u zich inschrijft voor een opleiding/cursus. De belangrijkste zaken die u moet weten voor uw inschrijving komen in dit artikel aan bod.

Waar kan ik een opleiding/cursus volgen?

De beste/meest populaire optie om personal trainer te worden is de personal trainer opleiding Antwerpen. De personal trainer opleiding Antwerpen biedt 3 verschillende soorten opleidingen, namelijk de fitvak A opleiding, fitvak B opleiding en de Kettlebell Pro opleiding.

De verschillende soorten opleidingen?

Na afronding van de fitvak A opleiding kunt u als erkende personal trainer aan de slag. Tijdens deze opleiding zult u een mix van theorie- en praktijklessen aangeboden krijgen. Na afronding van deze opleiding kunt u direct aan de slag als personal trainer, ook kunt ervoor kiezen door te studeren en de fitvak B opleiding te volgen. Deze opleiding is een aanvulling op de fitvak A studie en zal u verder specialiseren in het 1 op 1 begeleiden van sporters. De Kettlebell Pro opleiding is een zeer korte opleiding (2 dagen) waarin u leert optimaal gebruik te maken van de trend Kettlebells, zo kunt u oefeningen met Kettlebells toevoegen aan uw personal training en weet u uitstekend hoe u om moet gaan met deze vorm van trainen.

personal training

De toekomst van een personal trainer

Er is altijd vraag naar personal trainers en de verwachting is dat die vraag er ook wel zal blijven. Na afronding van de fitvak A/fitvak B opleiding kunt u solliciteren als personal trainer, of voor uzelf beginnen als personal trainer. De tweede optie brengt uiteraard iets meer risico’s met zich mee. Ook kunt u zich in dit vakgebied altijd blijven ontwikkelen, er valt namelijk ontzettend veel te leren op het gebied van sport en alles wat met sport te maken heeft. Zo kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld een opleiding op het gebied van voeding te volgen. Zo breidt u uw kennis uit en bent u een absolute meerwaarde voor de organisatie waar u werkt.