Onze toekomst
Image default
Auto

Op je plek met een leaseauto

Autorijden is duur, dat is algemeen bekend. Ook voor bedrijven is een lease auto een flinke kostenpost, maar die kunnen meestal niet zonder auto. Misschien zijn hier toch besparingen mogelijk. Je kunt kijken of een auto leasen voordeliger is dan een auto kopen. De kosten van autorijden zijn namelijk aftrekbaar van de opbrengst, of je nou een eigen auto hebt, of een auto least. Een autobezit vraagt altijd om extra tijd en aandacht als het gaat om onderhoud, administratie en dergelijke. Die tijd kun je ook goed besteden aan de corebusiness van het bedrijf. Je kunt tegenwoordig ook goedkoop een auto leasen.

Leasen heeft veel voordelen

Een auto leasen lijkt op een auto huren, alleen zou je de auto na de leasetermijn kunnen kopen. Als je een goed leasecontract hebt, ben je altijd voorzien van een goed functionerende auto en vaak ook een nieuw model. Je hebt er geen omkijken naar en je bent altijd mobiel. Al je zakelijke afspraken kunnen in principe altijd doorgaan. De kosten kunnen ook reuze meevallen als je een energiezuinige auto neemt. Dan is goedkoop auto leasen het overwegen waard. Als je op internet rondkijkt, kom je genoeg bedrijven tegen die in de lagere prijssegmenten lease auto’s aanbieden.

Bijtelling

Wordt een zakelijke auto ook privé gebruikt, dan heb je te maken met een bijtelling. Dit betekent dat je een percentage van de cataloguswaarde moet betalen over het aantal kilometers dat je privé gereden hebt. Je houdt dan minder nettoloon over. Daarvoor is het handig dat je een kilometertelling bij houdt. Alleen als je aantoonbaar minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, hoef je geen bijtelling te betalen. Bij de belastingdienst kun je deze tarieven opvragen. De tarieven zijn elk jaar anders. Bij bestelauto’s heb je weer andere regels dan bij personenauto’s.

Voor meer info : Op je plek met een leaseauto