Onze toekomst
Image default
Auto

Waarom een bedrijfsauto leasen?

Er zijn vast wel mensen in je omgeving die een auto leasen. Je kunt een bedrijfsauto leasen via je werkgever, maar je kunt ook privé een auto leasen. Je vraagt je misschien af waarom je een auto zou leasen in plaats van een auto te kopen. Wij leggen je hier uit wat de voordelen zijn van het leasen van een auto.

Lage kosten bij een  bedrijfsauto leasen

Een groot voordeel van het leasen van een auto is dat je niet direct een groot bedrag voor je auto hoeft neer te tellen. Je betaalt alleen maandelijks een eigen bijdrage aan de lease auto. Het hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de afspraken die jij maakt met je werkgever. Je bent dus maandelijks een bedrag kwijt aan de lease auto. Je kosten liggen maandelijks vaak lager dan wanneer je een auto koopt. Een ander groot voordeel is dat de lease maatschappij verantwoordelijk is voor het onderhoud en de reparatie van je lease auto. Dit hoef je dus niet zelf te betalen. Dit kan je heel wat schelen in kosten, want juist onderhoudskosten en reparatiekosten kunnen erg hoog oplopen bij een auto. 

Brandstofverbruik

Daarnaast hoef je ook niet zelf je brandstofverbruik te betalen. Let wel, dit geldt alleen voor brandstofverbruik binnen Nederland. Wanneer je in het buitenland gaat rijden met je lease auto betaal je echter wel zelf voor je brandstofverbruik. Ook de wegenbelasting voor de lease auto hoef je niet zelf te betalen, ook dit wordt voor je gedaan. Daarnaast hoef je ook niet zelf te betalen voor wegenhulp of vervangend vervoer. Dit scheelt je ook aardig wat geld. Een voordeel van het rijden in een lease auto is dat je vaak in de meest recente modellen rijdt. Je zal nooit voor lange tijd rondrijden in een ‘oude’ auto. Zodra je contractduur is verlopen dan kun je weer een nieuw model uitkiezen

Voor meer info : Waarom een bedrijfsauto leasen?