Onze toekomst
Image default
Auto

Lenen, leasen en kopen van een auto

Wil je graag een auto hebben? Er zijn diverse opties. Je kunt een auto lenen, er één leasen of een auto kopen. In het laatste geval zul je meestal direct het volledige aankoopbedrag op tafel moeten leggen. Wanneer je dat geld niet hebt, kan het interessant zijn om voor de andere twee opties te gaan. Lenen of leasen? Een auto lenen of leasen komt vrijwel op hetzelfde neer. In beide gevallen betaal je per maand een bedrag om de auto af te betalen. Er is echter wel een belangrijk verschil. Indien je een lening afsluit bij een bank of andere geldverstrekker om een auto te betalen, zullen hier geen kosten bij inbegrepen zitten die je normaliter aan een auto kwijt bent. Bij een lease auto is er echter sprake van een maandbedrag met daarbinnen een verzekering voor de auto, onderhoudskosten, De diesel (of benzine) zal je bij een auto op lening als een lease auto moeten bekostigen.

Kopen

De auto is meteen van jou. Dit betekent dat je in één keer het bedrag van de auto moet betalen. Omdat de auto van jou is, betekent dit meteen dat als er iets aan de auto mankeert jij dit zelf moet betalen. Nu zullen de onderhoudskosten van een nieuwe auto de eerste jaren relatief goedkoop zijn, omdat er nog weinig onderhoud aan de auto zal plaatsvinden.

Wat past bij jou?

Voor welke optie moet je kiezen? Dit is erg afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Wil je liever niet in één keer veel geld aan een auto besteden, omdat je dit geld niet hebt of omdat je van plan bent de auto na de contractperiode te verkopen, dan kun je beter een auto leasen. Vaak is dit, in vergelijking met lenen, een goedkopere optie. Heb je een auto op het oog die je voor langere tijd wil houden, doe je er waarschijnlijk beter aan om deze te kopen.

Voor meer info : Lenen, leasen en kopen van een auto