Onze toekomst
Image default
Woning en Tuin

Een badkamer renoveren, zo begin je er aan

Bij een badkamerrenovatie komt heel wat kijken. Toch is het voor iedereen haalbaar. Je kunt zelf aan het renoveren gaan, maar wil je zorgeloos je badkamer renoveren, dan laat je het over aan een specialist. In dit artikel geven we je samengevat mee hoe je het renoveren van een badkamer aanpakt.

Verzamel ideeën en bepaal een budget

Om jouw droombadkamer helder te krijgen kun je je laten inspireren door websites, social media en ga zo maar door. Een moodboard maken met dingen en stijlen die je mooi vindt, is altijd een goed idee. Het is ook verstandig om in deze fase al even je badkamer uit te tekenen en de juiste maten van meubelen, douche en zo verder te voorzien. Zo weet je meteen hoeveel ruimte je hebt en of alles netjes past. Ook de stijl van je badkamer ga je in deze fase definiëren.

Bij het verbouwen van een badkamer lopen de kosten al snel op. Je budget op voorhand bepalen houdt de kosten onder controle. Doe je alles zelf dan ben je vaak net iets minder geld kwijt, maar dan moet je wel zelf aan de slag. Check in deze stap ook even of de leidingen nog voldoening. Moeten je deze vervangen dan wordt het renoveren van je badkamer een stuk duurder.

Kies je sanitair en andere materialen

Maak op voorhand een analyse van wat er allemaal moet gebeuren. Bedenk of je een inloopdouche wenst, een bad, wellness, … Er zijn heel wat speciaalzaken waar je je materiaal kunt gaan kiezen. Je moet de echte bouwmaterialen in huis halen en uiteraard ook je sanitair materiaal. De opties zijn enorm, op voorhand goed oplijsten wat je allemaal nodig hebt, bespaart je heel wat tijd.

Effectief aan de slag

Wil je efficiënt je badkamer verbouwen, dan maak je een planning waar je je aan houdt. Een renovatie kan lang aanslepen als je er niet vol tegenaan gaat. Zorg dat alle materialen er zijn en je niet geblokkeerd geraakt. Tijdens het verbouwen van je badkamer kan je niet douchen, dus je hebt er alle belang bij om snel te werken, zeker als je maar één badkamer hebt. Een beetje hulp bij het renoveren van je badkamer is zeker mooi meegenomen. Om sommige zaken te installeren kan je echt wel wat handen extra gebruiken.

Liever geen stress?

Ga je zelf je badkamer verbouwen, dan moet je heel wat zaken regelen. Bovendien ben je meer dan waarschijnlijk geen vakman, waardoor het resultaat kan tegenvallen. Wil je de zekerheid van een perfecte badkamerrenovatie, dan ga je in zee met een badkamerspecialist zoals Camee. Deze neemt het renoveren van je badkamer helemaal van je over. Meestal is de klus geklaard binnen de 14 werkdagen, waarna je zonder inspanningen van je nieuwe droombadkamer kunt genieten.

https://www.camee.be/nl/badkamerrenovatie/