Onze toekomst
Image default
Zakelijk

Direct na je studie aan de slag? Zo pak je dit aan!

Heb jij geknald tijdens je studie en mag je daarom nu pronken met jouw behaalde diploma? Dat is super goed nieuws. Gefeliciteerd! Waar de één even moet uitblazen, is het enthousiasme en de ambitie om aan de slag te gaan bij de ander meteen aanwezig. Ben jij zo iemand die wil doorpakken? Dan is het wel zo fijn dat je na je studie direct aan de slag kunt. In dit artikel leggen we je graag uit hoe je dat kunt aanpakken!

Neem eens contact op met opdrachtgevers of stage-adresjes

Stagiaires inzetten, een heleboel bedrijven doen het. En waarom ook niet? Want stagiaires inzetten zorgt niet alleen voor extra handjes binnen het bedrijf, maar helpt de toekomst van het vak ook nog eens een handje. Heb jij een mooie stageperiode gehad of een opdrachtgever waardoor jij een kei van een opdracht hebt ingeleverd? Klop dan zeker eens aan bij je oude contactpersonen. Stuur ze een berichtje en ga eens samen koffie drinken. Wie weet heb je direct een kick-start van jouw carrière te pakken.

Zet in op je netwerk

De contacten waarbij je hebt stage gelopen of een opdracht voor hebt uitgevoerd zijn natuurlijk heel warm. Ze weten wat ze aan je hebben en je weet meteen of zij ook wat voor jou kunnen betekenen. Maar zet eens in op je netwerk. Want grote kans dat jij nog veel meer mensen kent die jou aan een toffe baan kunnen helpen. Je hoeft met jouw skills en vers-getrainde hersenen alleen maar de juiste plek te vinden om aan de slag te gaan. Een simpel berichtje op Linkedin kan al snel een balletje doen rollen.

Rondrijden en geld verdienen?

Kun jij nog niet meteen jouw droombaan vinden of ben jij juist wel één van die personen die even moet uitpuffen van de tijd in de schoolbanken? Dat begrijpen we. Maar we begrijpen ook dat jij wel graag geld op je bankrekening gestort wil zien worden! En dat kan. Want er zijn tal van mogelijkheden voor goedverdienende banen waaraan jij zo kunt starten.

Interesse in zakelijke auto’s en een rijbewijs op zak? Denk dan eens na over het van a naar b brengen van zakelijke auto’s. Zakenmensen kunnen niet altijd zelf rijden, omdat zij bijvoorbeeld een afspraak hebben wanneer ze van A naar B moeten. Jij haalt deze mensen op en rijdt ze in hun eigen zakelijk auto naar B. Vervolgens breng je ze ook weer terug en kun jij met je eigen vervoer én een gevulde portemonnee weer naar huis.

Geef jezelf de tijd

Van diploma ondertekenen tot een glansrijke carrière, dat doe je niet zomaar. Geef jezelf de tijd om te ontdekken waar jouw exacte wensen en doelen liggen. Ga hierover in gesprek met andere afgestudeerden of interessante personen in je netwerk. Uiteindelijk is iets doen wat je blij maakt, elke dag weer, het belangrijkst!