Onze toekomst
Image default
Horeca

Dazen, bijtende horzels en stalvliegen zijn eenvoudig te vangen!

De zomer begint weer. Hoge zomerse temperaturen komen eraan, daar kun je niks aan doen. Wanneer de hoge temperaturen er weer aan komen, komen de dazen (blinde vliegen) maar ook de normale vliegen er weer in grote aantallen aan en daar kun je wel wat aandoen. Wat je er aan kunt doen, leest u hieronder.

 

 

Dazen, bijtende horzels vangen met een dazenvanger!

>>Dazen<< zijn bijtende insecten die bloed nodig hebben om eitjes te kunnen leggen. Door dieren en mensen te bijten kan de blinde vlieg ook wel paardenvlieg genoemd bloed krijgen voor het leggen van de eitjes. Je kunt een daas dus vangen met een dazenvanger. Een dazenvanger bestaat uit een statief, opvangbakje, mantel en een soort van skippybal. Je zet de dazenval op een open plek op waar het wind en zon kan vatten. De bal moet namelijk warm zijn in combinatie met beweging. Hier komt de daas op af omdat de daas denkt dat de bal een doelwit voor haar is om bloed weg te zuigen. Een paardenvlieg kan warmte zien met de infrarode ogen dat de paardenvlieg heeft. Wanneer de daas haar pootjes op de bal en probeert te gaan bijten, komt de daas erachter dat bijten geen nut heeft. De daas vliegt vervolgens altijd naar het licht toe. De paardenvlieg vliegt dus via de lichtkleurige mantel omhoog tot dat de daas bij het opvangreservoir komt. De daas vliegt dit opvangreservoir in en zal hier vervolgens nooit meer uit kunnen komen. Zo vang je dus een daas met een dazenvanger. De dazenvanger zijn te koop van verschillende merken. Zie de merken + prijs hieronder.

 

>>Soorten dazenvallen<<
 1. Kerbl dazenval TAON x Dazenvanger                  € 139,95
 2. H-TRAP dazenval systeem 2018                         € 129,95
 3. Kerbl dazenval TAON x –ECO-                           € 99,95
 4. Busse fly-stop dazenval paardenvliegen val        € 199,-
 5. Loer dazenval                                                  € 249,01

 

Dazen, horzels en stalvliegen vangen met de Sticky Trap lijmval + emmer:

Video over het vangen van vliegen met de witte emmer:

 

De >>Sticky Trap lijm<< is een identiek product.

Voordelen:

 • Zuinig in gebruik
 • Met 1,5 liter lijm maak je maar liefst 30 vallen
 • Onbeperkt houdbaar (deksel goed afsluiten)
 • Gebruikte emmers zijn eenvoudig schoon te steken met een plamuur mesje
 • Regen en weerbestendig tot 20 weken
 • Veilig voor mensen en dieren
 • Bijen, vlinders en overige insecten worden niet aangetrokken door de Sticky Trap lijm
 • Kwaliteit die staat

Zwarte emmer:

Met de zwarte emmer vang je voornamelijk dazen (er worden ook wel vliegen bijgevangen). De zwarte emmer plaats je op een plek waar je last hebt van de paardenvliegen. Wel moet de emmer op een plek in de zon hangen, en de emmer moet wind kunnen vatten. De emmer word in de meeste gevallen opgehangen op plekken waar vee of paarden lopen. Ook worden de emmers opgehangen bij terrassen, zwembaden en campings. Wanneer je de emmer opgehangen hebt, zorg je ervoor dat je de emmer voorziet van een dun laagje lijm (1 á 2 mm dikte). De daas komt op de beweging van de emmer af in combinatie met de warmte die zich op de emmer bevindt. De daas kan namelijk warmte zien met zijn infrarode ogen. De paardenvlieg probeert de emmer te bijten omdat de paardenvlieg denkt dat het een prooi voor haar is. De paardenvlieg heeft namelijk bloed nodig om eitjes te kunnen leggen. Wanneer de daas de pootjes neerzet op de emmer kan de daas er vervolgens nooit meer vanaf doordat het vast zit door de lijm. Zo vang je dazen met de Sticky Trap lijm + zwarte emmer.

 

Witte emmer:

De witte emmer heeft als doel normale vliegen, stalvliegen en huisvliegen te vangen. De witte emmer wordt daarom ook vaak opgehangen in stallen, huizen of terrassen. De bedoeling van de witte emmer is dat je de emmer ophangt. Vervolgens doe je lijm aan de emmer. Door de glinstering van de emmer in combinatie met de lijm komen de vliegen op deze emmer af. Wanneer de vliegen de pootjes op de emmer zetten komen ze niet meer van de emmer af door de lijm die zich op de witte emmer bevindt. Zo vang je vliegen met een witte emmer. Het zorgt er voor dat je rustig kunt zitten zonder last te hebben van vliegen. Ook in stallen zal het vee een stuk rustiger kunnen leven zonder last te hebben van die vervelende stalvliegen.

 

 

Bedankt voor het lezen van deze informatie. Wanneer u of uw vee geen last meer wilt hebben van vliegen of dazen weet u nu wat u er tegen kunt doen! De >>resultaten<< zijn te vinden op de website. 

Voor meer info : Dazen, bijtende horzels en stalvliegen zijn eenvoudig te vangen!