Onze toekomst
Image default
Dienstverlening

Training voor leiderschapsvaardigheden

Bij Ivpp hebben we enkele leiderschapsvaardigheden verzameld waarvan we denken dat ze belangrijk zijn voor een goed persoonlijk leiderschap:

De meeste mensen denken dat leiderschap het geven van begeleiding of richting aan anderen is en de vaardigheid om te plannen en organiseren. Dit zijn zeker facetten van leiderschap, maar er zijn ook andere aspecten die te maken hebben met jouw samenwerkingsvaardigheden.

Voordat je kan beginnen aan traditionele trainingen voor leiderschapsvaardigheden is het belangrijk te begrijpen dat effectieve leiderschapskwaliteiten het volgende omvat:

Integriteit – Begrijp iemands waardes en ze blijven je zelfs trouw wanneer je alleen bent. Mensen erkennen jouw eerlijkheid en vaardigheid om moeilijke keuzes te maken die bij jouw waardes passen.

Zelfbewustzijn – Je beheerst de kunst om emoties of gedachtes uit te diepen en te leren van je fouten. Daarbi”’j ben je bewust van hoe jouw acties, met opzet of per ongeluk, mensen beïnvloeden en ben je bereid om aanpassingen te maken.

Empathie – Je kan je in andermans schoenen verplaatsen, zodat je begrijpt hoe hij zich voelt. Dit betekend niet dat je toestaat dat anderen excuses kunnen verzinnen voor hun acties, maar dat je een manier vind om hun acties te begrijpen door zaken vanuit hun perspectief te zien.

Doorzettingskracht – De kunst van het lange-termijn denken. Dit betekent niet dat je eigenwijs bent or dat je niet weet wanneer je een bepaalde aanpak moet opgeven, maar wel dat je weet wat werkt en wat niet.

Communicatie – Je weet hoe je zaken moet verwoorden, en kan jouw visie accuraat communiceren naar anderen op een manier waarop iedereen jouw doelen wilt behalen. Onthoud dat communicatie twee kanten op werkt. Je zult ook moeten luisteren naar wat anderen te zeggen hebben en verbaal kunnen communiceren op een manier die zij begrijpen.

Wanneer jij, of iemand in jouw groep, een te kort heeft aan deze kwaliteiten dan is dat de training die je zoekt. Alleen maar leiderschapstraining op gebied van plannen, leiden en organisatie is niet echt de meest effectieve leerweg wanneer je bovenstaande vaardigheden niet beheerst. Met genoeg wilskracht kan iedereen deze kwaliteiten oefenen en de leiderschapsvaardigheden verbeteren.

De vaardigheid om vertrouwen en zelfverzekerdheid op te wekken bij anderen is een belangrijke voor alle leiders, en de beste manier hiervoor is door jezelf te leiden. Het is belangrijk om anderen de mogelijkheid te geven om hun leiderschap te tonen. Wanneer je dat kan, kan je alles.

IvPP | persoonlijk leiderschap – leiderschapstraining met diepgang

Voor meer info : Training voor leiderschapsvaardigheden