Onze toekomst
Image default
Aanbiedingen

Afwegingen die je moet maken bij het kiezen van een traplift

Trapliften zijn allesbehalve universeel; zo bestaan er tweedehands, gloednieuwe, gehuurde, gekochte, vergoede, eenvoudige, complexe, dure en goedkope trapliften. Het is dan ook niet verrassend dat er veel afwegingen gemaakt moeten worden bij het kiezen van een traplift. Waar moet een traplift volgens jou namelijk aan voldoen en waar moet je überhaupt rekening mee houden bij het maken van de keuze voor een traplift? Om de zoektocht te vereenvoudigen, zetten we de belangrijkste aandachtspunten hieronder op een rijtje.

Is het voordeliger om een traplift te huren of kopen?

Wanneer je de prijzen trapliften vergelijken gaat, zal je vast en zeker opvallen dat de prijzen verschillen. Eén van de oorzaken hiervan is dat sommige trapliften gehuurd terwijl andere trapliften gekocht kunnen worden. Dan blijft echter nog steeds de vraag ‘wat is goedkoper: huren of kopen?’. Het antwoord is afhankelijk van het feit of je de traplift nodig hebt voor de lange of de korte termijn. Als je de traplift namelijk slechts een paar maanden in gebruik neemt, zal het onnodig zijn om een traplift gloednieuw te kopen. Wanneer de traplift echter bedoeld is als investering in de toekomst, zal een traplift kopen aannemelijker zijn, omdat de traplift huren prijs uit verhouding zal raken.

Wordt mijn traplift vergoed?

De VAPH is in het leven geroepen om mensen te ondersteunen in het zelfstandig thuis wonen in het geval van mobiliteitsproblemen. Wanneer je een beroep doet of moet doen op deze regeling, is de kans aanwezig dat jij een vergoeding zal ontvangen voor de aanschaf van de traplift. Wil je hier meer over weten? Neem dan een kijkje op de website van Trapliftenvergelijken.be.

Bied jij een tweedehands een tweede kans?

Trapliften kunnen verder in kwaliteit verschillen, doordat de ene traplift tweedehands is terwijl de ander spiksplinternieuw wordt aangeboden. Desondanks kan de prijs-kwaliteitverhouding van tweedehandstrapliften jou meer aanstaan, waardoor het de afweging waard is!

Voor meer info : Afwegingen die je moet maken bij het kiezen van een traplift