Onze toekomst
Image default
Bedrijven

Werkplek inrichten? Deze 5 kantoormeubelen zijn onmisbaar!

Je werkplek; een ruimte waar je productief wil zijn. Waar je je af moet kunnen zonderen van alle afleidingen om je heen, om elke dag bergen werk te verzetten. En het liefst op een zo efficiënt mogelijke manier. Ben je net een nieuw bedrijf begonnen en heb je nu kantoormeubelen nodig? Of ben je op zoek naar een inrichting voor je thuiswerkplek? Hieronder lees je welke vijf meubelen onmisbaar zijn voor een fijne, productieve werkplek.

Bureau

Om te beginnen heb je natuurlijk een bureau nodig. Samen met een comfortabele bureaustoel vormt dit het hart van je werkplek. Bureaus heb je in allerlei afmetingen en met verschillende extra functionaliteiten. Bij het uitzoeken van dit kantoormeubel is het dus belangrijk om rekening te houden met de ruimte van je kantoor en welke handige extra’s je verlangt. Wil je niet de hele dag zitten? Kies dan voor een sta zit bureau. Is je werkplek thuis en fungeert je kantoor, buiten jouw werktijden, als hobbykamer? Dan is het handig als een bureau op te klappen of weg te rijden is. Bijna alles is mogelijk.

Akoestische wanden voor op je bureau

Iets dat veel mensen over het hoofd zien bij het inrichten van hun werkplek is geluidsruis. Achter je bureau voer je veel complexe taken uit en dan is het fijn als je niet afgeleid wordt door herrie. Een kleine vermindering van het aantal decibel om je heen kan al leiden tot een betere concentratie en dus een hogere productiviteit. Kijk daarom eens naar een akoestisch scherm voor op je bureau. Het dempt omgevingsgeluid en zorgt ervoor dat je niet gestoord wordt door het telefoneren van je collega’s of (op een thuiswerkplek) de online lessen van je kinderen.

Bureaustoel

Nu je een bureau hebt, met daarop een goed dempende akoestische wand, is het van belang dat je aandacht besteedt aan het uitzoeken van een comfortabele bureaustoel. Niet alleen moet de stoel lekker zitten, hij moet ook genoeg ondersteuning bieden. Een ergonomisch verantwoorde stoel die fijn zit leidt ertoe dat je minder pauzes nodig hebt en dus meer werk kunt verzetten.

Archiefkast

Onmisbaar is ook een archiefkast. Veel werkzaamheden die je op een kantoor uitvoert hebben te maken met papierwerk, en hoewel er steeds meer digitaal gebeurt ontkom je er niet aan dat je af en toe dingen af moet drukken en dus met paperassen zit. Een goede archiefkast zorgt ervoor dat je geprinte werk geordend blijft en dat jij het overzicht behoudt.

Verlichting

Iets waar als laatst aandacht aan wordt besteed in dit artikel is goede lampen. Slechte verlichting ondermijnt je productiviteit op een aantal manieren. Fel, wit licht van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag kan je slaapritme verstoren. Flikkerend licht (ook waarvan je niet per se ziet dat het flikkert) irriteert en zorgt voor vermoeide ogen en een verkrampte nek of schouders. Zorg er dus voor dat je verlichting kalmerend werkt, met een goede lamp en bijvoorbeeld een fluorescerende lichtfilter.

Met dit alles heb je een goed houvast als het aankomt op het uitzoeken van kantoormeubelen. Werk ze.