Onze toekomst
Image default
Woning en Tuin

Welke poortopener kiest u?

Een poortopener vergemakkelijkt het openen en sluiten van uw poort, aangezien u hiervoor de auto niet meer uit hoeft. Koopt u een kwalitatieve poortopener bij Poortland, dan kunt u bij dit bedrijf de plaatsing en automatisering van uw poort laten uitvoeren. Door het vakwerk van de medewerkers is het bedrijf al jarenlang actief in de wereld van de poorten en hekwerken, waardoor u op een jarenlange ervaring kunt bouwen. Er is echter niet slechts één type poortopener op de markt.

De schuifpoortopener over de lengte van uw poort

De schuifpoort kan gemakkelijk geautomatiseerd worden. Over de lengte van uw poort wordt een tandlat aangebracht, die u in twee materialen kunt laten vervaardigen: nylon en verzinkt metaal. Bij een nylon versie glijdt uw poort vrijwel geruisloos open. De poortopener wordt geplaatst tussen de poortpalen en naast de poort op de betonfundering gemonteerd. Een tandwiel drijft de tandlat aan.

De ondergrondse versie van automatisering

De ondergrondse schuifhekopeners bevatten een motortje, dat onder het draaipunt van de poort wordt aangebracht. De motorbak bestaande uit metaal of roestvrijstaal wordt in beton verankerd en afgesloten met deksels. Het voordeel van deze aandrijving is dat alles mooi wordt weggewerkt in de grond.

De knikarm schuifhekopener

Wanneer uw poortvleugels tussen gemetselde kolommen hangen, dan kunt u het best kiezen voor een knikarm schuifhekopener. Bij dit type poort wordt uw poort naar binnen toe geopend. De motor wordt geplaatst aan de binnenkant van de poortpaal of kolom. De knikarm zit aan de poort zelf vast.

Informeer naar de verschillende mogelijkheden

Bij de lineaire variant is er een spindel of cilinder die in- of uitschuift bij opening of sluiting van de poort. Hoe langer de cilinder is in verhouding met de breedte van de poortvleugel, hoe krachtiger de aandrijving moet zijn. De bevestigingshoek die de poortopener maakt tussen de staander en de poort is hierbij van belang. Weet u al voor welke poort u gaat kiezen? Of bent u er nog niet helemaal uit? Neem in beide gevallen gerust contact op met de specialisten van Poortland en geniet binnenkort van een hoogwaardige poortopener!

https://www.poortland.be/