Onze toekomst
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen tegen een verstopte leiding?

 

Je staat de afwas te doen, het water stroomt weg, maar ineens niet meer. Je probeert wat vuil uit de gootsteen te halen, maar het helpt niet. Het water blijft staan, wat nu? Blijf er niet te lang bij stilstaan, schakel de hulp in van de lokale ontstoppingsdienst Antwerpen!

Oorzaken verstopping

Een verstopping van een leiding kan veel oorzaken hebben, maar de meeste verstoppingen komen door vet en etensresten die in de leidingen terecht komen. Je hebt het niet in de gaten, bent aan het koken en ondertussen belanden er allerlei resten in de gootsteen, voor je het weet zijn ze weggespoeld. Een keer is dit niet zo erg, maar wanneer dit vaker gebeurd is de kans op verstopping groter. Wanneer je doucheputje verstopt raakt, is dit vaak een gevolg van een ophoping van haar, pas dus ook op met het wegspoelen van losse haren. De leidingen in je huis kunnen wel tegen een stootje, maar het vuil stapelt zich na een tijdje op en zo ontstaat een verstopping.

Wat te doen bij verstopping?

Een verstopping is erg vervelend en je wil hier dan ook zo snel mogelijk weer vanaf zijn. Voor tips, kijk op rioolprobleemkwijt.be, hier vind je je lokale vakman, maar ook tips wat je er zelf tegen kunt doen. Een eerste tip die in alle gevallen toegepast kan worden is het gebruiken van een plopper, hiermee creëer je een vacuüm in de verstopte leiding en met een beetje geluk schiet de prop los. Daarnaast kun je een poging wagen met een mix van soda en azijn, een combinatie die niet schadelijk is voor de leidingen en in bepaalde gevallen voldoende is. Wanneer dit niet werkt, schakel dan een ontstopper in. Een lokale vakman heeft de juiste middelen om de oorzaak te achterhalen. Hij voert in eerste instantie een rioolinspectie uit, waarna hij overlegt met jou over de te volgen stappen.

Kosten ontstopping

De kosten voor het ontstoppen van een leiding kunnen erg uiteenlopen. Het is voornamelijk afhankelijk van de hoeveelheid tijd die het kost om het probleem op te lossen. De vakman bespreekt de te maken kosten na de inspectie. Zo heb je een idee van de kosten en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

 

Voor meer info : Wat te doen tegen een verstopte leiding?