Onze toekomst
Image default
Auto

Waarom kopen steeds minder mensen een nieuwe auto?

De verkoop van nieuwe auto’s aan particulieren daalt. Dit komt deels door de economische crisis, steeds meer mensen hebben geen baan of verdienen minder dan voorheen. Een nieuwe auto kopen zit er dan vaak niet meer in want daar is geen geld meer voor. Maar toch gaat het weer beter met de autoverkopen de laatste jaren. Dat komt niet alleen door de aantrekkende economie en doordat mensen weer werk vinden. Het komt ook omdat steeds meer mensen, en dan vooral ook particulieren, de voordelen gaan zien van private lease van een auto.

Leasen: gemak dient de mens

Stel je wilt een Volkswagen Caddy leasen. Dan ga je eerst via het internet op zoek naar de beste deal. Want de verschillende leasemaatschappijen kunnen soms sterk verschillende prijzen hanteren. Ga dus zeker niet in zee met de eerste de beste maar vergelijk de prijzen en kijk daarbij goed naar de voorwaarden. Welke kosten zijn precies bij de leaseprijs inbegrepen en hoeveel kilometers per jaar mag je rijden zonder dat je moet bijbetalen? Al deze punten zijn van belang voor het bepalen van de beste deal. Als je hebt besloten bij welke maatschappij je wilt gaan leasen dan maak je natuurlijk eerst een afspraak voor een proefrit om te zien of het wel of niet de ideale auto voor jou is.

Ervaar de voordelen van leasen

Ga ook een auto leasen en profiteer van de voordelen van private lease. Of lease de auto via de zaak. Beide opties bieden je veel voordelen want je weet van tevoren wat de kosten per maand zijn. Je krijgt geen onaangename verrassingen meer als bij een onderhoudsbeurt blijkt dat er een onderdeel moet worden vervangen of dat er nieuwe banden moeten worden gemonteerd. Dit soort telefoontjes van de garage kunnen soms hard aankomen. Want een reparatie kost zo een paar honderd euro en als je daar niet op had gerekend kan het erg rauw op je dak vallen. Bij een leaseauto zijn alle kosten van onderhoud en reparatie bij de leaseprijs inbegrepen.

Voor meer info : Waarom kopen steeds minder mensen een nieuwe auto?