Onze toekomst
Image default
Woning en Tuin

Verschillende stijlen buffetkasten: welke kiest u?

Buffetkasten bestaan er in net zo veel verschillende dessins zoals er auto’s en schoenenmerken zijn. Voor ieder is er wat wils. Een buffetkast is vaak het pronkstuk van de woonkamer. Het mooiste meubelstuk van uw woonkamer.

Heeft u nog geen idee wat een buffetkast nou eigenlijk is? Dat zullen wij u nu uitleggen. Een buffetkast is een vaak relatief grote kast waarin u uw serves uitstalt en opbergt. Of andere voorwerpen die mooi staan om decoratief weer te geven. Aan de onderkant van een buffetkast vindt u vaak opbergruimte met gesloten deuren. Hier kunt u andere spullen kwijt, die niet in het zicht hoeven te staan.

Stijlen buffetkasten

Er zijn veel verschillende stijlen buffetkasten in omloop. Wij kunnen maar liefst vijf verschillende stijlen buffetkasten onderscheiden: industrieel, modern, vintage/retro, robuust & stoer en landelijk. Ieder type kast kan een totaal andere uitstraling geven aan uw woonkamer. Wij zullen hieronder de verschillende stijlen met u bespreken, zodat u tussen deze stijlen kunt gaan kiezen. Wilt u niet alleen maar lezen maar ook direct voorbeelden zien? Bekijk hier voorbeelden van de diverse buffetkasten van Emob.be.

Industrieel

Wat het kenmerk van een industriële buffetkast is, dat het net lijkt of deze kast vroeger ooit in een fabriek zou hebben gestaan om spullen op te bergen. De gebruikte materialen voor dit type buffetkasten loopt erg uiteen. Zo zijn er kasten van versleten uitziend hout, steigerhout, maar ook kasten van metaal met veel glas en decoraties.

Modern

Een andere stijl die veel voorkomt en erg populair is modern. Hierbij kenmerken strakke lijnen zich vooral. Er zijn namelijk een veelvoud aan sub-stromingen binnen de moderne buffetkasten. De meeste moderne buffetkasten zijn voorzien van een rechthoekige kast met opbergvakken en een vitrine. Binnen de moderne buffetkasten kunnen alle kleuren terugkomen. Dit is een uniek kenmerk van een moderne buffetkast.

Vintage/retro

Een retro buffetkast is een buffetkast zoals u deze ook bij uw opa en oma zou kunnen staan, maar dan net anders. Deze kasten zien er ouderwets en vintage uit, in een nieuw jasje. De kasten hebben het authentieke van een vintage en retro kast. En het moderne van een moderne buffetkast. Deze stijl zit er echt midden tussen in. Een ideale kastsoort wanneer u de rest van uw interieur modern of retor hebt ingericht. Een aanrader voor liefhebbers van vintage.

Robuust & stoer

Een robuuste buffetkast heeft als kenmerk da je de houtkleuren waarvan de kast is gemaakt heel erg terugkomen in het design. Het hout ziet er robuust uit. Dit type kast vindt u in vele houtkleuren en gelakte houten kasten.

Landelijk

Een landelijke buffetkast heeft een traditionele uitstraling. Speciaal voor huizen in een landelijke omgeving of karakteristieke huizen in buitenwijken. De kasten zijn vaak groot en grote vitrineruimte. Deze stijl buffetkast vind je terug in vooral klassieke kleuren, zoals wit, donkergrijs en effen houtkleur.

https://www.emob.be/