Onze toekomst
Image default
Sport

Tips voor het aanschaffen van professionele bokshandschoenen

Vind je het ook zo fijn om jezelf even helemaal te kunnen laten gaan op een bokszak of te sparren met iemand anders? Dan kan dit natuurlijk niet zonder een paar goede bokshandschoenen. Bokshandschoenen zorgen er namelijk niet alleen voor dat je tegenstander een stuk minder hard geraakt wordt, maar beschermt natuurlijk ook je eigen vuisten. Om goed te kunnen boksen, is het belangrijk dat je de juiste outfit draagt. Hierbij zijn natuurlijk de bokshandschoenen van essentieel belang. Omdat de keuze ontzettend groot is, hebben we enkele tips voor je die je kunnen helpen met het vinden van een paar professionele bokshandschoenen.

 

Waarom gebruik je bokshandschoenen?

 

We hebben het natuurlijk al even genoemd, maar de voornaamste reden waarom je professionele bokshandschoenen moet dragen, is om ervoor te zorgen dat de klappen worden gedempt. Door het speciale ontwerp met een schok dempende laag kun je de tegenstander, maar ook jezelf maar in beperkte mate schade toedienen, die bij lange na niet in de buurt komt bij wanneer je iemand met de ‘blote’ vuist zou slaan. Daarnaast gebruik je naast een paar professionele bokshandschoenen natuurlijk ook scheenbeschermers en een bitje, zodat je niets kan overkomen.

 

Let op het materiaal van je bokshandschoenen

 

Wanneer je bokshandschoenen gaat kopen, dan kun je kiezen uit enkele verschillende materiaalsoorten. Zo kun je kiezen uit nep leer, Leer, Vinyl of PVC. Wanneer je net begint, is het aan te raden om te beginnen met nep leer. Deze zitten ondanks dat het een wat stugger materiaal is prima om je handen en hebben een relatief lange levensduur. Ben je wat verder, dan kun je kiezen voor echt leer. Deze zijn vaak gemaakt van de huid van buffel of koe. Deze professionele bokshandschoenen voelen alsof je een tweede huid draagt en vangen harde klappen nog beter op.

 

Het gewicht van de handschoenen

 

Wanneer je op jonge leeftijd begint, dan is het natuurlijk niet handig dat je veel te zware bokshandschoenen draagt. Het gewicht van de bokshandschoen wordt meestal bepaald door het lichaamsgewicht van de persoon die deze handschoenen draagt. Vooral wanneer je professioneel bokst, is het extra belangrijk dat het gewicht van de handschoenen perfect is afgestemd op de techniek en het gewicht van de bokser. Zijn de handschoenen namelijk te zwaar, dan kan een bepaalde stoot misschien een tiende van een seconde later aankomen, waardoor de tegenstander net op tijd zijn dekking op orde heeft.

 

Vulling 

 

Als laatste is het belangrijk te kijken naar de vulling van de bokshandschoen, deze bepaald namelijk voor een groot deel de absorptie van de klappen. Zo kunnen de bokshandschoenen zijn gevuld met paardenhaar, maar ook met schuimvulling. Juist dit maakt het dat het extra van belang is om te kiezen voor de juiste vulling. Wat we tegenwoordig vaak zien, is dat de meeste bokshandschoenen standaard zijn voorzien van een schuimvulling. Deze vulling vangt de klappen goed op en behoudt veel langer de vorm.