Onze toekomst
Image default
Bedrijven

Tips voor een geslaagde dakrenovatie

Een dakrenovatie is dikwijls een gevolg van jarenlange blootstelling aan verschillende weersomstandigheden in ons land. Een dak krijgt veel te verduren, denk maar aan de bakken regen en sneeuw- & hagelbuien in België.  Voor veel mensen blijft het lastig om in te schatten wat nu het juiste moment is voor een dakrenovatie. Daarom geeft om onze dakwerker AA-Dakwerken jou enkele tips om je alvast goed op weg te helpen, bij de aanvang van een dakrenovatie project:

Laat het dak grondig inspecteren

Door vooraf het dak te inspecteren, heb je een duidelijk beeld in welke staat het dak is. Want wie weet zijn er helemaal geen grote renovatiewerken nodig en zijn simpele renovatiewerken voldoende om er terug een hele poos tegenaan te kunnen. Op zoek naar een dakrenovatie in Antwerpen? Neem dan contact op met AA-Dakwerken.

  

Combineer dakrenovatie met dakisolatie

Toch een grondige dakrenovatie nodig? En heb je een oud dak zonder isolatie? Dan is dit dé gelegenheid bij uitstek om een dakrenovatie te combineren met dakisolatie. Want bij veel oudere daken is er niet of nauwelijks sprake van dakisolatie. Sinds 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen geïsoleerd zijn. Het kan een extra kost zijn, maar op termijn bespaar je op de energierekening. Want zonder isolatie gaat er tot wel 30% warmte verloren via het dak.

Dakrenovatie asbest 

Oude onderdaken of daken met golfplaten of kunstleien kunnen asbest bevatten. De Vlaamse Regering besliste in haar actieplan Asbestafbouw dat alle asbestdaken (en asbestgevels) in Vlaanderen tegen 2034 vervangen moeten zijn. Toch zijn er nog veel asbestdaken. Het renoveren van asbestdaken is een specialistische klus die uiterst zorgvuldig aangevlogen dient te worden. Is jouw dak een asbestdak, ga dan na of jouw gekozen aannemer ervaring heeft met het werken met asbestdaken.

Bekijk subsidies en premies

De overheid steekt ook een handje toe. Wanneer je het dak van een woning laat renoveren, kom je in aanmerking voor een aantal zeer aantrekkelijke premies en subsidies. 

Zo is er de

  • Isolatiepremie voor je dak van de netbeheerder Fluvius.

  • Overkoepelende renovatiepremie

  • Totaalrenovatiebonus

  • Huur-en isolatiepremie dak

  • Korting btw-tarief

Bovendien zijn er ook vaak lokale premies die uitgaan van jouw stad.

Lees reviews en bekijk gerealiseerde projecten

Doe goed onderzoek door wie je jouw dak wilt laten renoveren en eventueel ook laten isoleren. Google even het bedrijf en kijk wat andere klanten zeggen. Of zoek hun even op sociale media. Op de website vindt je vast ook wel enkele gerealiseerde projecten terug. Zo ben je toch zeker dat je met de juiste partij in zee gaat.

 

https://aa-dakwerken.be/dakrenovatie-antwerpen