Onze toekomst
Image default
Bedrijven

Sluitplan van M&C snel en eenvoudig

Niet elke werknemer binnen een bedrijf hoeft toegang te hebben tot alle ruimtes binnen dat bedrijf. Het kan zelfs een onveilige situatie worden wanneer alle deuren en cilindersloten binnen een bepaald kantoor geopend kunnen worden met dezelfde sleutel. Dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Een sluitplan is de ideale manier om dit te voorkomen. We gaan je uitleggen wat dit precies voor een plan is. Daarnaast nemen we je mee in een voorbeeld zodat je precies weet hoe zo’n plan werkt en laten we je de voordelen er van zien.

Wat is een sluitplan?

Een sluitplan, ook wel sleutelplan genoemd, is een bepaalde soort beveiliging. Eerder was het vaak zo dat een werkgever met een sleutel alle deuren binnen een pand kon openen of juist met een hele bos sleutels liep. Dat is eigenlijk heel onhandig en zelfs onveilig. In zo’n sleutelplan komt te staan wie toegang heeft tot welke locatie. De sleutel die die persoon toegewezen krijgt heeft dan toegang tot de cilindersloten welke opgenomen zijn in het plan. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf met een kantoor en een receptie. De werkgever heeft toegang tot de voordeur van het bedrijf en natuurlijk ook tot het kantoor aangezien dat de plek is waar hij meestal is. De receptioniste hoeft op zich geen toegang te hebben tot zijn kantoor omdat zij zich in de receptie bevindt en verder niet. De receptioniste haar sleutel werkt dan ook alleen op de voordeur en verschaft geen toegang tot het kantoor van de werkgever. Tegelijkertijd kan de werkgever bijvoorbeeld ook in een voorraadruimte komen waar de receptioniste ook toegang toe heeft. Op die manier wordt dus heel strak gekaderd welke sleutel werkt in welke ruimte.

Welke voordelen biedt dit?

Dat biedt dan ook verschillende voordelen. Allereerst is het niet zo dat een inbreker maar één sleutel hoeft te stelen om toegang te kunnen krijgen. Hij moet de juiste sleutel hebben, maar kan door middel van de sleutel van de receptioniste bijvoorbeeld niet zomaar inbreken in alle ruimtes. Tegelijkertijd hoeft iemand ook geen hele sleutelbos meer te hebben. Eén sleutel is voldoende om bepaalde ruimtes binnen te komen en je cilindersloten te bedienen, maar tegelijkertijd niet in alle ruimtes binnen te kunnen komen. Daarnaast is het een goed slot op de deur welke niet zomaar door de inbrekers opengebroken kan worden. Ook dit is zeker een goed voordeel aangezien dit de beveiliging omhoog weet te halen.

https://mc-cilinder.nl/sluitplan/