Onze toekomst
Image default
Internet marketing

Scheiden kan een impact hebben op kinderen, hoe zorg je dat ze dit verwerken?

Een scheiding is een grote verandering in het leven van kinderen. Het is dan ook niet vreemd dat dit een impact achter kan laten. Bij elkaar blijven voor de kinderen is geen optie, dus hoe zorg je ervoor dat zij het onvermijdbare kunnen accepteren en leren verwerken? In dit artikel enkele tips om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen.

Probeer de negatieve gevolgen te verkleinen

Het lijkt bijna onmogelijk om de negatieve gevolgen van een scheiding volledig uit de weg te gaan. De focus zou dan ook niet moeten liggen op het volledig uit de weg gaan van deze gevolgen, maar om ze zo klein mogelijk te maken. Scheiden met kinderen levert nu immers onwennige situaties op. Allereerst is het belangrijk dat je kinderen zo snel mogelijk inlicht over wat hen staat te gebeuren. Kies een rustig moment en duidelijke taal om de kinderen in te lichten over de scheiding. Zo bied je hen ook de mogelijkheid om nog vragen te stellen of even te praten. Probeer als ouder te begrijpen hoe het kind zich nu moet voelen en steun te bieden in deze situatie. Zo maak je scheiden met kinderen minder pijnlijk.

Plan een gesprek in met een mediator

Wanneer je zelf het nieuws hebt gebracht aan de kinderen, vraag je je misschien af hoe je het beste verder kunt gaan. Scheiden met kinderen is een langdurig proces waarbij je de hulp van mediator scheiden vaak kunt gebruiken. De mediator scheiden gaat niet alleen in gesprek met jou en je partner, maar kan ook het gesprek aan gaan met kinderen. Zo kunnen zij zelf aangeven hoe ze zich voelen bij de scheiding en wat voor hen goede oplossingen zouden kunnen zijn om de situatie draaglijker te maken. Een mediator scheiden zorgt er bovendien voor dat de verstandhoudingen tussen alle partijen gewaarborgd worden.