Onze toekomst
Image default
Bedrijven

Salarisadministratie uitbesteden voor kleine bedrijven

In kleine bedrijven is het gebruikelijk dat de salarisadministratie volledig zelf geregeld wordt. De baas of een werknemer is dan verantwoordelijk voor het verwerken van alle gegevens en het op tijd betalen van de lonen van alle werknemers. 

Er zijn een heleboel bedrijven die allerlei software aanbieden voor het online en automatisch verwerken van de salarissen of waar een bedrijf zijn volledige salarisadministratie aan kan uitbesteden. Online salarisadministratie gebeurt met behulp van speciale software die de werkgever makkelijk kan installeren en instellen. Die software komt met een handig online portaal waar de werkgever enkel ruwe gegevens dient in te brengen, het programma verzorgt dan de verwerking van de gegevens en keert automatisch de lonen uit aan de werknemers. Via een employee self service kunnen de werknemers ook hun individuele salarisberekeningen inkijken, dat is dan in de vorm van een app waar werknemers zich met een unieke code kunnen aanmelden om bij hun gegevens te komen. Op deze manier kan er veel tijd bespaard worden op de salarisadministratie en kan de werkgever zijn kostbare tijd weer op belangrijke bedrijfsprocessen concentreren.

Wanneer een werkgever ervoor kiest om de salarisadministratie volledig uit te besteden, kan hij terecht bij een loonbureau. Zij nemen dan de volledige verwerking van de salarissen over en de werkgever hoeft enkel nog de gegevens aan te leveren. Via een online portaal kan de werkgever op elke moment ook aan de informatie, die ook nog eens helemaal up to date is aangezien alles binnen de 24 uur verwerkt wordt. Zo vallen alle zorgen over de salarisadministratie volledig weg.

Deze online salarisadministratie software kan een grote hulp zijn, zeker voor kleine bedrijven aangezien de tijd van elke medewerker daar extra kostbaar is om voor de bedrijfstaken te gebruiken. Door online salarisadministratie kunnen ze zich weer volop op de bedrijfdoelen focussen zonder tijd te verliezen aan administratieve zaken. 

Voor meer info : Salarisadministratie uitbesteden voor kleine bedrijven