Onze toekomst
Image default
Relatie

Eenzijdige scheiding

Je wil scheiden alleen je partner staat niet achter je beslissing. Dit maakt scheiden ontzettend lastig, maar het is zeker weten wel mogelijk. Met een eenzijdige scheiding kan je een verzoek indienen om te scheiden bij de rechter. Nadat je verzoek is ingediend kan je afspraken gaan maken met je partner. Als je hier niet samen uit kan komen is het slim om beide een advocaat te nemen. Een advocaat kan ervoor zorgen dat alles netjes volgens de regelgeving verdeeld wordt. Er wordt als er kinderen in het spel zijn ook een ouderschapsplan opgesteld. Een eenzijdige scheiding gaat eigenlijk hetzelfde als een normale scheiding alleen dienen nu niet beide partners samen het verzoek in. Het verzoek wordt altijd verzonden met een voorstel voor een convenant. Je partner ontvangt hier een copy van inclusief het officiële verzoek. Eventueel kan je partner hierop bezwaar maken of gewoon akkoord gaan met je verzoek tot scheiding.

Scheiden zonder advocaat

Als je er samen wel achter staat en je er op papier samen uit kan komen is scheiden zonder advocaat mogelijk. Als je nog wel samen aan de tafel kan zitten is het mogelijk om een mediator in te schakelen. Een mediator kan bemiddelen bij een scheiding. Een mediator zal nooit partij kiezen en helpt jullie beiden scheiden zonder advocaat. Er wordt bijvoorbeeld geholpen met het opstellen van een convenant, het berekenen van de alimentatie en het indienen van een ouderschapsplan en verzoek tot scheiding. Scheiden zonder advocaat kan je flink wat geld besparen. Het enige nadeel is dat je er wel echt 100% zeker samen uit moet kunnen komen. Als dit niet zo is dan is het slimmer om beide een advocaat in te schakelen. Met een advocaat weet je zeker dat de beste afspraken voor jezelf op papier gezet worden. Je hoeft niet te bemiddelen om er samen uit te komen. Het enige nadeel is dat de kosten van een advocaat al snel hoog kunnen oplopen. Mediation is dan een fijne oplossing, maar helaas niet voor iedereen geschikt.

Goedkoop scheiden van je partner

Jullie hebben samen besloten dat jullie gaan scheiden. Een lastige stap waarbij ook een hoop komt kijken. Als jullie samen nog wel om de tafel kunnen zitten om afspraken te maken, dan is goedkoop scheiden absoluut mogelijk. Met een mediator kan je de afspraken op papier laten zetten. Vervolgens kan een scheidingsadvocaat alle zaken indienen bij de rechtbank. Door niet alles door de advocaat uit te laten voeren kan je goedkoop scheiden. Uiteraard kan je nog wel steeds advies krijgen hoe je bijvoorbeeld de alimentatie berekend en het ouderschapsplan indient. Je kan zo samen afspraken maken over jullie scheiding.

 

 

Voor meer info : Eenzijdige scheiding