Onze toekomst
Image default
Aanbiedingen

Raamfolie plakken doe je zo!

Ben je van plan om raamfolie te plakken maar weet je niet hoe? Dan zullen wij je in deze blog uitleggen hoe dit werkt. Voor zowel statisch- als zelfklevende folie komt het op hetzelfde neer. Vaak wordt er gedacht dat alleen statische folie met water aangebracht moet worden. Niks is minder waar want ook bij zelfklevende folie is dit aan te raden! Raamfolie kopen kan heel gemakkelijk online.

 

De stappen om raamfolie aan te brengen

Eigenlijk is het aanbrengen van raamfolie zeer gemakkelijk. Alleen het is wel een precies klusje. Daarom is het goed om niet in je eentje te plakken. Zo voorkom je dat er iets fout gaat. Want je wilt niet opnieuw raamfolie kopen natuurlijk. Dat is zonde van het geld maar ook van het materiaal. Raamfolie kopen kan soms een uitdaging zijn omdat er veel keuze is. Neem daarom altijd de tijd om te vergelijken.

 

  1. Op maat snijden: je begint voor het bestellen met opmeten van het raam. Dan weet je wat je nodig hebt en kun je op zoek naar een passende raamfolie. Als je het binnen hebt kun je beginnen met het verwerken. Je kunt het raamfolie gemakkelijk op maat snijden met een Stanleymes of knippen met een schaar. Houdt wel een grotere afmeting aan dan nodig. Dan weet je zeker dat je genoeg hebt en niet te kort komt. Je wilt namelijk niet alsnog opnieuw raamfolie kopen.
  2. Schoonmaken: vervolgens is het nodig om het raam grondig schoon te maken. Doe dit met warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee zorg je dat het raamfolie een schone ondergrond heeft om aan te hechten. Ook zal er dan geen viezigheid te zien zijn tussen het folie en het raam.
  3. Folie nat plakken: dan is het nu tijd om het raam voor te bereiden. Zorg dat het raam echt kletsnat is voor je gaat plakken. Dit kun je gemakkelijk doen met een plantenspuit.
  4. Beschermlaag: op elke raamfolie zit een beschermlaag. Haal deze er nooit in zijn geheel vanaf. Doe je dit wel? Dan is de kans groot dat het folie aan elkaar gaat plakken en niet meer gebruikt kan worden. Begin daarom met een klein stukje van ongeveer 10 centimeter.
  5. Raamfolie aanbrengen: dan gaan we beginnen met aanbrengen. Begin altijd in een hoekje zodat je zeker weet dat het recht gaat.
  6. Water verwijderen: als het folie helemaal naar wens op het raam zit is het tijd om het water te verwijderen. Dit kun je gemakkelijk doen met bijvoorbeeld een rakel en theedoek. Je veegt hiermee vanuit het midden naar de zijkanten als het water weg. Zorg wel dat je iets van een baddoek eronder hebt liggen. Er komt namelijk veel water vrij.
  7. Afwerken: is het water er onderuit en ben je dus helemaal klaar met plakken? Dan kun je nu het te veel aan folie wegsnijden met een Stanleymes. Nu ben je helemaal klaar en kun je genieten van het eindresultaat!
https://www.plakfoliewebshop.nl/