Onze toekomst
Image default
Bedrijven

Kabelmanagement van Human Office

 

Kabels zijn op elk kantoor haast een noodzakelijk kwaad. Stroomkabels, internetkabels en telefoonkabels; u komt ze overal tegen. Zo’n warboel met kabels is geen gezicht. Uw medewerkers struikelen erover en op uw bezoekers maakt het een slordige indruk. Gelukkig is daar een goede oplossing voor: kabelmanagement!

De risico’s van losliggende kabels

Meestal liggen kabels los achter of op het bureau. Dit geeft vaak praktische problemen. Door struikelende medewerkers bestaat er een verhoogd risico op kabelbreuk, waardoor uw systemen kunnen uitvallen. Daarnaast blijft in de loshangende kabels veel stof hangen, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid én brandgevaar oplevert. Door verkeerd aangesloten kabels raakt uw systeem bovendien overbelast.

Hoe werkt kabelmanagement?

Door het professioneel wegwerken van de kabels ziet uw kantoor er een stuk netter uit. Met weggewerkte kabelgoten, ingebouwde stopcontacten en mooi ontworpen kabelslangen krijgt uw kantoor een professioneler uitstraling. U creëert een veilige werkomgeving voor uw medewerkers en bezoekers. De omgeving oogt rustiger, waardoor uw werknemers zich beter kunnen concentreren. Bovendien zijn de kabels voor het ICT-personeel makkelijker bereikbaar en hoeven ze niet eerst alle draden uit de knoop te halen bij een interne verhuizing. Maar kabelmanagement is meer dan alleen het wegwerken van kabels. Het is ook belangrijk om van tevoren de situatie op de werkplek in kaart te brengen. Hoeveel kabels worden er nog daadwerkelijk gebruikt? Voor welke werkplekken? Zijn er kabels aan vervanging toe? Zijn er extra stroomvoorzieningen nodig op de werkplekken? Voldoen de kabels voor de eisen van de komende jaren? Door deze en andere vragen te beantwoorden krijgt u creëert u een werkomgeving die weer jaren mee kan.

Hoeveel tijd neemt (her)bekabeling in beslag?

Dat hangt onder andere af van de uitgangssituatie. Met een goede planning, waarbij niet teveel kabels de knoop gehaald hoeven te worden, kunnen uw werknemers al snel weer op hun vernieuwde werkplek aan de slag. Hun productiviteit gaat omhoog, omdat ze zich op hun gemak voelen in de kabelvrije omgeving.

Bespaar kosten met weggewerkte kabels

Uw investering verdient zich vanzelf terug. De facilitaire medewerkers maken sneller schoon, doordat ze niet constant die vervelende draden hoeven te verschuiven. U loopt minder risico op brandgevaar en kortsluiting, omdat oude kabels vervangen zijn en alle kabels veilig weggewerkt worden. Ook daalt het risico op bedrijfsongevallen vanwege struikelende medewerkers. Het ziekteverzuim onder uw medewerkers daalt, omdat hun werkomgeving overzichtelijk en opgeruimd is. Dus is uw kantoor nog een rommeltje? Wacht dan niet langer en haal die wirwar van kabels uit de knoop.

Voor meer info : Kabelmanagement van Human Office