Onze toekomst
Image default
Hobby en vrije tijd

Is het mogelijk om een ballonvaart in Brussel te doen?

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om een ballonvaart in Brussel te doen? Het antwoord is nee, Brussel ligt namelijk in het gecontroleerd gebied rond de luchthaven. Hier is het jammer genoeg verboden om te ballonvaren. Een andere optie in Vlaams-Brabant is ballonvaren in de omgeving van Brussel.

Ballonvaart in Vlaams-Brabant

Wij hebben tal van opstijglocaties, waar we wel een prachtig uitzicht hebben over de hoofdstad van België. Hieronder kan je een tal van opstijglocaties terugvinden, waar we je graag een woordje uitleg bij geven.

Ballonvlucht in Leuven

Leuven wordt ook wel de studentenstad bij uitstek genoemd, maar bij ons staat het vooral bekend om zijn mooie ballonvluchten. Leuven ligt in Vlaams-Brabant en is een prachtige regio om je ballonvlucht uit te voeren. Een ballonvaart in Vlaams-Brabant is een unieke ervaring die ongeveer 1 uur duurt gevolgd door een glaasje champagne. Leuven ligt op een afstand van 25 km van Brussel, dus met een goede zichtbaarheid hebben we hier een prachtig uitzicht op.

Leuven heeft tal van bezienswaardigheden die uniek zijn om te bewonderen tijdens een ballonvaart. Hieronder kan je een opvolging terugvinden: het Martelarenplein, collegiale Sint-Pieterskerk in Brabantse hooggotiek, het Tafelrond (het derde (neo)gotische gebouw op de Grote Markt), het stanbeeld fonske aan de Sint-Pieterskerk…

Leuven ligt aan de Dijle en is de hoofdstad van Vlaams-Brabant, dus heb je ook interesse in een ballonvlucht boven deze prachtstad? Neem even vrijblijvend met ons contact op.

Ballonvaarten Hageland

Het Hageland is geen stad, maar bevat een aantal unieke steden zoals: Diest, Aarschot, Halen, Zoutleeuw, Leuven, Landen en Scherpenheuvel. Al deze steden behoren ook tot de provincie Vlaams-Brabant. Dus een ballonvaart in Vlaams-Brabant heeft tal van unieke bezienswaardigheden.

Uiteraard ligt het Hageland niet alleen in Vlaams-Brabant, maar ook in Limburg dus hier is een ballonvaart ook mogelijk.

Pajottenland ballonvaart Brussel

Een ballonvaart in het Pajottenland is ook een mogelijk in Vlaams-Brabant, maar dit ligt aan de andere kant van Brussel. Deze streek ligt ten zuiden-westen van Brussel en is vooral bekend geraakt door zijn heuvelachtig landschap en zijn kleine dorpen. Wil je deze streek ook eens bekijken van bovenuit? Twijfel niet en bekijk even ons aanbod in ballonvluchten.

https://www.ballonvaart-vlaanderen.be