Onze toekomst
Image default
Bedrijven

Incassobureau no cure no pay in België

Incassobureau No Cure No Pay

Actief zijn zijn ze overal, die MKB ondernemers.  In de bouwsector, de horeca, de financiële dienstverlening, enzovoort. Soms komt het bedrijf voort uit de familie. Een familiebedrijf noem je een dergelijke onderneming .  De meeste van deze ondernemingen bestaan dan al decennia lang. Soms kunnen deze bedrijven daarna ineens door allerlei factoren in de problemen komen. Dit is de laatste jaren bijvoorbeeld gebeurd in de landbouwsector. Europese wetgeving heeft er voor gezorgd dat veel boeren dan in de problemen kwamen. De kinderen van deze ondernemers zijn dan ook niet meer bereid de boerderij over te nemen. De crisis veroorzaakte daarna ook veel probleemgevallen onder de MKB ondernemingen. Facturen blijven daarna steeds maar langer onbetaald. Veel bedrijven zijn hierdoor vervolgens in het verleden failliet gegaan.  Incassobureau No Cure No Pay kan hiervoor dan de oplossing zijn.

 Incassobureau No Cure No Pay zo werkt het;

Waarom de rekening niet betaald wordt, is vaak gissen. Belangrijk is dat je daar dan achter komt, bij voorkeur zo snel mogelijk. Een oplossing is dan vaak snel bedacht. Verdere actie is daarop nodig als er geen oplossing bereikt kan worden.  Incassobureau No Cure No Pay is daarna een goede optie.

 

De mogelijkheden;

Hij beschikt sneller over zijn geld. En heeft dus minder krediet van de bank nodig.

De kans bestaat dat de debiteur  daarna failliet gaat.  Degene die het hardste roept wordt vervolgens als eerste betaald.

De meeste incassobureaus werken daarna No Cure No Pay.  Als er niets geïncasserd wordt dan heb je daarna ook geen kosten.

Kleine bedragen zijn daarop doorgaans geen probleem. Dossierkosten worden daarna bijna nooit meer in rekening gebracht.

Een procedure bij de rechter is daarop ook mogelijk als de klant  alsnog niet betaalt.  De rekening wordt dan op die manier misschien alsnog betaald. Loonbeslag is daarop een zeer effectie middel.  Een dergelijke procedure is echter wel erg kostbaar tegenwoordig.

Woont de klant  dan niet meer op het vorige adres? Dan kan de incassospecialist door onderzoek dan vaak achter zijn of haar adres komen. Kosten worden hiervoor door een goed incassobureau niet berekend.

Meestal kan Een incassopartij de ondernemer dan ook helpen met debiteurenbeheer. Een laatste aanmaning naar de klant  laten versturen bijvoorbeeld.   Het incassobureau  berekent hier soms wel en soms geen kosten voor.

Een openstaande rekening ter incasso bij een Incassobureau No Cure No Pay aanbieden.

Wanneer de MKB ondernemer vervolgens de keuze heeft gemaakt. Dat de nota vervolgens geïncasseerd zal moeten worden. Bij het factuur zal de nota vervolgens ingediend moeten worden. Bij een goed incassobureau kan dit ook online. Online moeten daarna gegevens ingevuld worden. Waarna de openstaande nota online kan worden ingediend. Wanneer het door het incassokantoor ontvangen wordt, gaat men er direct mee aan de slag.  De schuldenaar  ontvangt vervolgens een brief met incassokosten. Dit moet daarop via de Wet Incassokosten gebeuren. Wordt de nota door de debiteur  dan alsnog betaald. Dan vind de financiële afwikkeling zo snel mogelijk plaats. Maar betaalt de klant  daarna niet? Dan is een gerechtelijke procedure bij de rechter nog een mogelijkheid. De kosten zijn tegenwoordig hiervoor ontzettend hoog. Je moet je goed afvragen of de kosten opwegen tegen de baten.

Voor meer info : Incassobureau no cure no pay in België