Onze toekomst
Image default
ZZP

Betaalbare zadelkrukken bij Tabouret Benelux

Zadelkrukken Zadelstoelen

Als kleine zelfstandige (ZZP’er) zit ik door de aard van mijn werkzaamheden dagelijks langdurig achter mijn beeldscherm. Bekend met de eventuele risico’s en het feit dat mijn laatste werkgever ook veel tijd en aandacht besteedde aan ergonomisch werken heb ik hier bij de start als zelfstandige veel werk van gemaakt. Ik liet mij goed informeren en heb op basis hiervan een bureau, bureaustoel en verschillende andere ergonomische hulpmiddelen aangeschaft. Vol enthousiasme ben ik vervolgens begonnen aan het nieuwe hoofdstuk in mijn carriére.

Na een wat stroeve start kreeg ik het na verloop van tijd steeds drukker en maakte steeds meer uren achter mijn pc. Mijn focus was volledig gericht op mijn werkzaamheden en er was dan ook geen moment dat ik aan ergonomie of eventuele (RSI) klachten dacht. Ook niet toen ik tijdens mijn werkzaamheden tintelingen in mijn handen kreeg en een ongemakkelijk gevoel in mijn nek en schouder. De signalen waren er wel maar deze verdwenen na het werk weer snel en ik stond er dan ook verder niet bij stil.

Nadat ik enkele weken op deze wijze had doorgewerkt merkte ik dat de klachten ook aanhielden als ik was gestopt met werken. Zelfs s’nachts had ik er last van. Ik nam mij voor om wat meer te pauzeren en in het weekend de pc uit te laten. Dit moest toch voldoende zijn om te herstellen. Helaas was dat niet het geval en besloot ik om professionele hulp in te schakelen.

Tijdens één van mijn eerste behandelingen bij de fysiotherapeut kregen we het over mijn werkomstandigheden. Ik gaf aan dat ik veel aandacht had besteed aan mijn werkplek en dat deze lichamelijke klachten mij verbaasde. Mijn fysiotherapeut gaf ook aan dat er op zich weinig mis was maar dat het gezien de aard van mijn werkzaamheden verstandig was om regelmatig korte pauzes te nemen om zo de spieren de gelegenheid te geven om te herstellen. Hiernaast adviseerde hij mij om op een zadelkruk of zadelstoel te gaan zitten in plaats van een bureaustoel.

Ergonomische zadelkrukken

Mijn fysiotherapeut gaf aan dat zadelkrukken en zadelstoelen zich van andere krukken onderscheiden door hun zitting. Deze op een zadel lijkende zitting zorgt er voor dat je in een rechte houding op de zadelkruk gaat zitten. Zo neem je een natuurlijke en actieve houding aan en heb je geen mogelijkheid om onderuit gezakt te zitten. Veel lichamelijke klachten, waaronder die van mij komen door de verkeerde houding die je aanneemt op een gewone bureaustoel. Nog een voordeel van het zitten op een ergonomische zadelkruk is dat je bekken automatisch in de juiste stand komen zodat afknelling van de bloedsomloop wordt voorkomen.

Zadelkruk kopen

Regelmatig pauzeren en zitten op een ergonomische zadelkruk gaan er dus voor zorgen dat ik geen last meer krijg van deze vervelende (RSI) klachten. Nu nog uitvinden waar ik een goede en betaalbare zadelkruk kan kopen en niet onbelangrijk waar moet ik opletten. Ook hier kon mijn fysiotherapeut behulpzaam zijn. Een zadelkruk moet in de eerste plaats de voor jouw juiste hoogte hebben zodat je een perfecte werkhouding kan aannemen. Hiernaast is het verstandig om een model op wieltjes te nemen zodat je je op werkplek al zittend kunt verplaatsen. Let er wel op dat de wieltjes geschikt zijn voor de ondergrond waarop je de zadelkruk gebruikt. Tot slotte werd mij aangeraden om de zadelkruk aan te schaffen bij een (zadelkruk) specialist. Deze kan je adviseren en behoeden voor een miskoop. Je wil ten slotte jaren kunnen genieten van je zadelkruk.

 

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

Tabouret Benelux is de specialist in verrijdbare krukken zoals zadelkrukken, zadelstoelen en tabourets. Wij werken al jaren samen met verschillende zorginstellingen en fysiotherapeuten. Wilt u een vrijblijvend advies? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag.

Voor meer info : Betaalbare zadelkrukken bij Tabouret Benelux