Onze toekomst
Image default
Beauty en verzorging

Facelift zonder litteken

Dokter Maarten Doornaert is een specialist op het vlak van plastische chirugie. In zijn praktijken in Gent, Zottegem en Brakel voert hij dagelijks ingrepen uit naar algemene tevredenheid van de velen patiënten. Een van de ingrepen die Dr. Doornaert uitvoert is de facelift zonder litteken. Wanneer veroudering optreedt en zichtbaar wordt in het gezicht, willen veel vrouwen en mannen graag terug hun jonge uitstraling terug. Door het verlies van elasticiteit in de huid en de onderliggende weefsels en het afnemen van het vetvolume in het gezicht, ziet men er ouder uit.

Dankzij verschillende technieken kan het gezicht gelift worden zonder dat er incisies moeten gebeuren, waardoor er geen littekens achterblijven. Er zijn lichte behandelingen zoals botox, laserbehandeling, chemische peeling of het inspuiten van fillers. Meer ingrijpende behandelingen zijn lipofilling, waarbij diepere groeven ingespoten worden met eigen lichaamsvet. Deze behandeling vraagt een algemene verdoving voor het wegnemen van het lichaamsvet, terwijl de eerder genoemde handelingen uitgevoerd kunnen worden onder lokale verdoving. Bij lipofilling wordt het oorspronkelijke vetvolume van het gezicht hersteld zodat de huid terug strak trekt. Zo krijgt men het effect van een facelift, zonder littekens.

Bij meer ernstige veroudering kan ook gekozen worden voor een mini-lift, waarbij mini vooral slaat op de grootte van het litteken, dat na de ingreep zo goed als onzichtbaar is. Deze vorm van facelift geeft een snel effect en de revalidatietijd is kort. Meer informatie over de verschillende vormen van facelifts vindt u terug op de website van Dr. Doornaert.

Voor meer info : Facelift zonder litteken