Onze toekomst
Image default
Woning en Tuin

Een mooie tuin: voor je kinderen en voor jou

Je wil je kinderen natuurlijk een leuke tuin bieden waar ze uren in kunnen spelen en zich uitleven, maar je wil ook je mooie tuin niet vol lelijk speelgoed zetten? Dan zijn er verschillende oplossingen waar zowel jij al je kinderen heel blij mee zullen zijn. Zo kunnen zij uren speelplezier hebben en kan jij nog van je mooie tuin genieten.

 

Houten speeltuigen

Alle speeltuigen die je in de lelijke plastieke versie kan vinden, vindt je ook in mooie houten uitvoeringen. Denk aan een houten speeltoestel, of een houten zandbak. Deze zien er veel klassevoller uit en passen beter in het beeld van je tuin. Ook zijn deze toestellen gemaakt van geimpregneerd hout, waardoor het jarenlang mee gaat zonder dat het extra behandelingen nodig heeft.

 

Ingraven is de boodschap

Een oplossing voor trampolines of opblaaszwembaden is ze ingraven, zo zijn ze minder bepalend voor het uitzicht in de tuin en zijn ze bovendien veiliger. Kinderen moeten meestal over de rand van een zwembad klauteren of gebruik maken van een best wel hoog ladertje en ook op trampolines moeten ze erop klauteren en is er een kans op vallen, dit zijn allemaal problemen die zich niet meer voordoen als de speelstellen ingegraven zijn.

 

Een prachtige schommel

Speelgoed dat leuk is voor je kinderen kan ook net een mooie accessoire zijn voor de tuin. Een schommel is iets dat kinderen altijd al leuk hebben gevonden. Maar een mooie tuin schommel is iets dat je in veel tuinen ziet terugkomen, dit kan in de vorm van bijvoorbeeld een dubbelzit. Overdag kunnen de kinderen erin wiegen en ’s avonds kan jij er met je geliefde van een glaasje wijn genieten.

 

Klimtoestel of kunst?

Voor de vorm van een klimtoestel is er tegenwoordig niets te gek. In parken zie je de meest uiteenlopende constructies staan. Ook in jouw tuin kan je kiezen voor een klimstel met een mooi design, als mensen het zien zullen ze het als een mooi tuinornament zien.

Voor meer info : Een mooie tuin: voor je kinderen en voor jou