Onze toekomst
Image default
Woningen

Een huis verkopen? Makkelijk met een makelaar

Een huis verkopen, dat kan iedereen, toch? Vergeet het maar. Heel wat mensen onderschatten wat er allemaal bij komt kijken bij een huis verkopen. Niet voor niets zijn er honderden makelaars die gespecialiseerd zijn in deze materie. Enkele redenen om je huis te verkopen met zo’n professional? We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

4 redenen om een huis te verkopen via een makelaar

1 l Complete ontzorging

Een advertentie maken en publiceren. Mensen ontvangen en een rondleiding geven, onderhandelen over de prijs, de administratie, … geloof ons maar: een huis verkopen, daar kruipt tijd in. Een professionele makelaar neemt dit van A tot Z van je over, zodat jij rustig verder kunt met je dagelijks leven. Geen gedoe, geen afspraken of je verdiepen in de wetgeving.

2 l De juiste prijs voor je woning

De waarde van je woning is van heel wat factoren afhankelijk. Een regionale makelaar kent de buurt waar jij woont en kan een correcte schatting maken. Op die manier kun je je huis aan de juiste prijs en vaak ook vlot verkopen. Heel wat makelaars bieden gratis een schatting aan, een service waar je gebruik van kunt maken. De prijsonderhandeling kun je ook aan de makelaar overlaten, wat vaak minder lastig is dan zelf moeten onderhandelen.

3 l Vaak een interessant klantenbestand

Heel wat makelaars hebben potentiële kopers. Ga je je huis verkopen, dan kunnen ze al meteen enkele mensen contacteren. In de loop der jaren hebben ze immers een ruime database opgebouwd. Heel wat mensen zijn ook geabonneerd op de nieuwsbrief van een makelaar en krijgen dan jouw pand onmiddellijk voorgeschoteld.

4 l Correcte verwerking van de administratie

Alle documenten verzamelen, de notaris inschakelen, … Bij het verkopen van een huis komt aardig wat papierwerk kijken. De wetgeving wijzigt geregeld en alle documenten moeten juridisch in orde zijn. Een vastgoedmakelaar neemt dit volledig van je over. Zo ben je zeker dat de verkoop vlot verloopt. Bovendien kan de makelaar ook een financiële check uitvoeren van de potentiële koper.

Je merkt het, een vastgoedmakelaar heeft echt wel toegevoegde waarde. Het is de meest aangewezen manier om een woning te verkopen. De prijzen variëren van makelaar tot makelaar, je goed informeren is dus de boodschap.

https://www.mvastgoed.be/nl/verkopen