Onze toekomst
Image default
Electronica en Computers

Definitie van refurbished

Momenteel heeft de markt zich uitgebreid. Waar het voorheen enkel mogelijk was om een nieuw of tweedehands toestel te kopen, is het inmiddels ook mogelijk om een refurbished toestel aan te schaffen. Het refurbished model scheelt aanzienlijk in prijs en is bovendien betrouwbaarder ten opzichte van een tweedehands model.

Ondanks dat de refurbished toestellen al enkele jaren populair zijn onder de mensen, zijn er nog regelmatig personen die zich afvragen wat ‘refurbished’ exact inhoudt. Waarom is de aanschaf van een refurbished product zo verstandig? Lees het hieronder.

De definitie

Refurbished toestellen, van een refurbished smartphone tot refurbished printer, zijn vergelijkbaar met tweedehands modellen. Er is echter een groot verschil tussen beide termen. Een tweedehands product is simpelweg een herverkoop, waarbij het betreffende product in de huidige staat wordt doorverkocht aan een andere particulier. Het Engelse woord ‘refurbished’, wat ‘gerenoveerd’ of  gereviseerd’ betekent, verklapt de betekenis stiekem al. Een refurbished model is vooraf opgepoetst en opgeknapt, zodat de koper voorzien is van een schoon en leeg toestel. Daarbij zijn alle onderdelen van het apparaat volledig nagelopen op eventuele gebreken en vervangen indien nodig. Op die manier kan er bijna gesproken worden van een nieuw toestel. 

Veiligheid

Indien jij beslist om bijvoorbeeld een refurbished, goedkope printer te kopen bij een online winkel, kun je ervan uitgaan dat de printer even veilig is als een nieuwe printer. De informatie van de vorige gebruiker wordt volledig gewist en de onderdelen worden vervangen als dit nodig is. Hierdoor zal het product als nieuw ogen. Daarbij worden ook diverse updates uitgevoerd en eventuele wachtwoorden en beveiligingsgegevens gereset. Op die manier is het niet langer mogelijk om als oud gebruiker in het systeem van de refurbished printer te komen.

https://refurbishedprinter.be/