Onze toekomst
Image default
Tweewielers

De Tour de France en Wout van Aert: Wat We Weten

Het is een jaar van veranderingen voor de Tour de France. De race is naar een nieuwe formule overgegaan, wat betekent dat er meer lange etappes zijn en er minder snelle sprints zijn. Ook is er een nieuwe kanshebber op de Tour de France, de Belg Wout van Aert. 

Wout van Aert

Wout van Aert is een Belgische wielrenner die sinds 2015 actief is. Hij is onderdeel van de World Tour-ploeg Jumbo-Visma. Van Aert is vooral bekend voor zijn successen op de cyclocross en de weg, waaronder het winnen van de wereldkampioenschap in 2017. 

 

Ook heeft hij al ervaring met de Tour de France. In 2019 werd hij tweede in de tweede etappe, waar hij een spannende sprint tegen Julian Alaphilippe won. Van Aert werd vervolgens de eerste Belg in 17 jaar die tweede werd in de Tour de France. 

De Tour de France 2020

 

De Tour de France 2020 is een ander soort race dan de edities die we de afgelopen jaren hebben gezien. De race bevat meer lange etappes, minder sprints en meer klimmen. Ook is er meer druk op de renners vanwege de kortere tijd tussen de etappes. 

 

Deze veranderingen kunnen een voordeel zijn voor Van Aert. Hij heeft al bewezen dat hij goed is in lange, zware etappes en is ook een sterk klimmer. Als hij zijn vorm kan behouden, kan hij een gooi doen naar de overwinning in de Tour de France 2020. 

Conclusie

De Tour de France 2020 is een belangrijk jaar voor de wielersport. De kans is groot dat we een nieuwe winnaar zien, met Van Aert als serieuze kandidaat. Hij heeft al een aantal sterke prestaties geleverd en is goed voorbereid op de nieuwe formule van de Tour de France. Als hij de druk kan weerstaan, kan hij de eerste Belg sinds 2003 zijn die de Tour de France wint.