Onze toekomst
Image default
Bedrijven

De grote schoonmaak

De herfstvakantie komt er weer aan waardoor je misschien wel eens de tijd wilt nemen voor een grote schoonmaak. Een grote schoonmaak in je huis is natuurlijk nooit verkeerd maar meestal hebben we hier niet altijd de tijd voor. Daarom is het belangrijk dat we een paar keer in het jaar te tijd nemen om het huis grondig schoon te maken. Hoe vervelend dat soms ook kan zijn maar niks gaat boven een volledig schoon huis.

 

Opruimen

Je kunt niet beginnen met schoonmaken als je je de kamers niet hebt opgeruimd. Begin daarom altijd met het opruimen van de kamers. Pak een vuilniszak en gooi ook gelijk alles weg wat je niet meer nodig hebt. Zet dat alle losse items op een plek zodat je het daarna gelijk makkelijk kunt schoonmaken. De pro tip is daarbij ook niks per kamer te doen maar per taak. Dus stofzuig eerst het hele huis dan dweilen etc. en doen dit dus niet per kamer.

 

Welke kamer begin je

Je hebt natuurlijk heel wat vieze plekken in je huis maar het belangrijkste is dat je begint bij de badkamer. De badkamer is namelijk niet de leukste of makkelijkste plek om schoon te maken. Begin daarom bij de badkamer zo wordt het alleen maar makkelijker. Als je schoonmaakt is het handigste om van boven naar beneden te poetsen en dan van links naar rechts. Hierdoor sla je niks over en doe je geen dubbele taken.

 

Schoonmaakmiddelen

Als je gaat schoonmaken heb je natuurlijk de keuze uit veel schoonmaakmiddelen. Doe van te voren daarom ook altijd onderzoek naar welk schoonmaakmiddel het beste is voor een bepaalde ruimte of oppervlakte. Bij afstoffen is het belangrijk dat je droge doeken gebruikt. Daarmee verwijder je het beste en het snelste alle stof. Om vingerafdrukken te verwijderen kun je het beste dan je doek een beetje vochtig maken met warm water.

 

Bank schoonmaken

Je bank schoonmaken is ook belangrijk. Je zit er veel op en er worden dus veel bacteriën verzameld. Een zetel reinigen antwerpen kan je helpen je banken perfect schoon te maken. Een bank schoonmaken kan namelijk veel werk en tijd kosten daarom komt zetel reinigen antwerpen van pas als je niet weet hoe het moet of als je er toch geen tijd voor hebt. Met een zetel reinigen antwerpen heb je altijd een schone bank of stoel en is je bank weer zo goed als nieuw.