Onze toekomst
Image default
Vakantie

Bezienswaardigheden in Cagliari met autoverhuur komende zomer

Cagliari is de hoofdstad van het eiland Sardinië in Italië. Het is een stad die bekend is omdat het zo’n geweldig mooie stad is. Het is ook een geweldige stad voor iedereen die graag geniet van de unieke cultuur en geschiedenis van het eiland Sardinië. Sardinië staat bekend als één van de meest interessante plekken in de Middellandse Zee.

Historische plekken

Kastelen

De meest interessante historische plek in de stad is het Castello (of kasteel). Hier woonde de lokale aristocratie van het eiland. Het Castello is een groot gebouw, bovenop een heuvel, met koepels, paleizen en torens die nog compleet in tact zijn. Het is een geweldig gezicht voor iedereen die geïnteresseerd is in historische gebouwen en militaire architectuur.

Een ander kasteel in de stad dat je kunt bezoeken is het Castello di San Michele. Dit kasteel werd voor het eerst gebouwd in de 10e eeuw en is één van de oudste middeleeuwse kastelen van heel Italië. Tegenwoordig herbergt het kasteel een indrukwekkende kunsttentoonstelling die je kunt bezoeken. Als je zowel geïnteresseerd bent in kunst als in historische kastelen, dan is dit een geweldige keus voor je.

Torens

De stad heeft meer bezienswaardigheden, zoals de twee geweldige torens die bekend staan als de Torre dell Elefante en de Torre di San Pancrazio. Ze zijn gebouwd in de 14e eeuw door de Aragonese die het eiland korte tijd bezet hebben. De torens zijn voor militaire overheidsredenen gebouwd en zijn één van de meest unieke bezienswaardigheden van het eiland.

Andere bezienswaardigheden

Als je de overblijfselen van een historische middeleeuwse Italiaanse markt wilt zien, dan kun je ook een bezoek brengen aan de grote historische markten van Cagliari. Ook vind je er een aantal historische kerken en kathedralen, zoals de Cattedrale di Santa Maria.

Autoverhuur en autorijden in Cagliari

Terwijl je jezelf vermaakt in Cagliari kan het handig zijn om een goede auto in bezit te hebben. Zo kun je zonder ongemak door de oude stad rijden. Gelukkig zijn er veel verhuurbedrijven waar je van kunt profiteren als je Cagliari bezoekt. Lees hier meer over autoverhuur in Italië: https://www.autoitaly.nl/.

Het huren van een auto is in Cagliari relatief betaalbaar. Vanaf $19 per dag heb je al een goede auto. Het wordt aangeraden om een auto te huren in Cagliari om zo makkelijk door de stad te reizen.

Hierdoor, en door de concurrerende aard van de lokale autoverhuurbedrijven, maakt het huren van een auto in Cagliari erg eenvoudig. Zorg ervoor dat je de beste verhuurbedrijven bezoekt, zodat je op je gemak alle bovenstaande bezienswaardigheden kan gaan bekijken.

Cagliari is over het algemeen een fantastische stad om een vakantie door te brengen. Er is veel te zien en te doen. Daarnaast kun je maximaal profiteren van de lokale autoverhuursector.

https://www.autoitaly.nl/