Onze toekomst
Image default
Dieren

Wat een hondenweer

De herfst is weer in volle gang en dat betekent dat het weer doet wat die wil. Het ene moment schijnt het zonnetje en het andere moment moeten we ons dik inpakken tegen de kou. De herfst laat goed zien hoe veranderlijk het weer in Nederland is. En dat is iets om rekening mee te houden als je met jouw viervoeter naar buiten gaan. In deze blog vertel ik je hoe je goed voor je trouwe vriend zorgt ongeacht het weer. Lees je mee?

Ken je hond

Het is belangrijk dat je jouw hond goed kent. Niet persé als het gaat om diens voorkeuren maar vooral als het gaat om de fysieke aspecten van je diertje. Verschillende rassen hebben verschillende kenmerken die van invloed kunnen zijn op hoe ze omgaan met het weer. Zo zijn er honden die geen ondervacht hebben en dus baat hebben bij een jas met koud weer. Dat is dan geen accessoire maar echt nodig zodat je hond het niet te koud heeft in de wintermaanden.

Zo koud dat het vriest

Als het zo koud is dat het vriest, is een beetje warmte geen overbodige luxe. Maar soms is het zo koud dat het gewoon zeer doet aan de kussentjes onder de poten van je hond. Dan kan je jouw diertje hondenschoenen aan doen. Dit is voor het behoud van zijn of haar pootjes en zo kan die comfortabel wandelen in de vrieskou. Je hond zal er hoogstwaarschijnlijk wel aan moeten wennen maar geef ze de tijd.

Te warm voor een wandeling

Ook in de zomer kan dit het geval zijn. Zeker op het warmst van de dag, doet het asfalt enorm veel zeer door de hitte. Je kan checken of de grond te warm is door de rug van je hand tegen de grond te houden. Als dit zeer doet aan je hand, doet het ook zeer aan de pootjes van je hond. Moet je hond rond die tijd toch naar buiten? Smeer de pootjes dan in met vaseline, dat biedt een bescherming laag.

Pas je routine aan

Uiteindelijk ga je op die wandelingen voor je hond. Met extreem weer moet je gewoon je routine aanpassen zodat jouw hondje nog steeds van de wandelingen kan genieten. Ga bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg op pad in de zomer en juist in de winter aan het einde van de middag en houd de andere wandelingen wat korter. De rest van het jaar kan je natuurlijk wel heel de dag door lange wandelingen maken!