Onze toekomst
Image default
Bedrijven

Het gebruik van barcodes

Het verkrijgen van print op papier is zeer eenvoudig, een printer zorgt ervoor dat de inkt in de juiste vorm of karakters op het papier terecht komen. Deze techniek is bijna volledig uitgegroeid en wordt daarom veelvoudig gebruikt, dit zorgt ervoor dat iedereen gebruik kan maken van deze techniek. Sommigen vinden dat printen alweer overbodig wordt, want alles is af te lezen op de computer. Ook is het hebben van bijvoorbeeld een papieren kaartje bij een event overbodig omdat de handscanners gewoon de codes van de telefoon kunnen scannen. Dit scheelt veel papier en is op een manier toch beter voor het milieu. 

Barcode printen is dus een zeer hulpvolle manier van printen, barcodes kunnen voor veel dingen gebruikt worden, in de supermarkt maar ook voor kaartjes van een bepaald event, zoals hierboven genoemd hoeft men deze niet altijd uit te printen. Op de smartphone de code laten zien is vaak genoeg, daarom is het creëren van barcodes alsnog steeds zeer waardevol en zal dit nog wel en tijdje gebruikt gaan worden.  Men is goed bewust van de mogelijkheden op het gebied van barcodes, dit zorgt er dan ook voor dat allerlei processen stukken sneller en beter verlopen, ook is de toepassing simpel omdat men alleen de code hoeft te scannen.

Sommige barcodes worden op papier gedrukt door middel van inkt, andere worden door middel van warmte op het papier gebrand, deze manier van printen wordt veel uitgevoerd op dun papier, omdat deze vaak gemakkelijk en duidelijk laat bedrukken. Bonnetjes van de supermarkt worden op deze manier gemaakt. De techniek achter dit concept heet thermo transfer. Deze techniek is ook snel en heeft daarom zijn kwaliteit bewezen in de afgelopen jaren. De techniek is al een aantal jaar actief en zal alleen verminderen als men geen bonnetje meer wil of dat zij de bon oplaten sturen naar hun mail.

Voor meer info : Het gebruik van barcodes