Onze toekomst
Image default
Sport

Het einde van het tv tijdperk

De televisie is geboren in de vroege 20e eeuw en langzamerhand uitgegroeid tot een massamedium. In nagenoeg elk huishouden is wel een televisie te vinden. Veel mensen zijn dagelijks te vinden achter het tv-scherm, echter veranderen tijden langzamerhand door de introductie van smartphones, apps en streamingdiensten. In deze blog lees je alles over de oorzaak die volgens velen een einde zal maken aan het tv tijdperk als wij het kennen.

De oorzaak

Door de introductie van smartphones en smart-tv’s kiezen steeds meer mensen voor hun eigen content doormiddel van streamingdiensten en de daar bijhorende apps. Zo kijk je waar je wilt, wanneer je maar wilt naar je favoriete films en series zonder reclame. Of wat dacht je van sportwedstrijden die ook te volgen zijn vanaf je telefoon in het comfort van je eigen bed. Of van YouTube die kanalen biedt met video’s die bij elk persoon passen. Steeds meer mensen kijken content op zichzelf waardoor het tijdperk waar we allemaal gezellig voor de tv zitten voorbij lijkt te gaan.

Een oplossing voor tv-kanalen

De oplossing voor veel televisiekanalen is om zichzelf aan te bieden op deze platformen en apps. Neem als voorbeeld SkySports. SkySports is een Engels sportkanaal die onderhandere formule-1, basketbal, en voetbal uitzendt. Voor het laatste voorbeeld heeft SkySports al een slim idee bedacht, namelijk een SkySports YouTubekanaal. Op dit kanaal komen transfernieuws, algemeen voetbal nieuws en andere leuke segmenten aan bod. Op deze manier verbreedt SkySports zijn aanbod op het gebied van voetbalcontent waarbij de kans groot is dat het via andere kanalen nieuwe doelgroepen bereikt dat met de tv niet mogelijk was.

Andere voorbeelden

In Nederland is er een vergelijkbare oplossing bedacht door populaire kanalen als SBS6, SBS9, Veronica en RTL. Zo zijn er via verschillende apps websites zoals ‘Kijk’ en ‘Tv-blik’ veel programma’s terug te zien of te livestreamen. Zo kijken mensen waar en wanneer ze willen hun favoriete tv-kanalen. Ook deze zenders zijn steeds meer terug te zien op het populaire YouTube.